Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερα χρήματα ζήτησε από την ΕΕ ο Zelensky μετά την έγκριση των 50 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία

Περισσότερα χρήματα ζήτησε από την ΕΕ ο Zelensky μετά την έγκριση των 50 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία
H ΕΕ θα πρέπει επίσης να εγκρίνει πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο, αυτή τη φορά μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παρενέβη μέσω video στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες που την Πέμπτη (1/2/2024) ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο.
Όπως αναμενόταν, ο Zelensky ζήτησε μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την ΕΕ.
«Δυστυχώς, η εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για παροχή στην Ουκρανία με 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού έχει καθυστερήσει.
Αυτό είναι ακόμη ένα μήνυμα ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού στον οποίο η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει».
Ο Zelensky είπε επίσης ότι μετά την έγκριση του προγράμματος οικονομικής στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλύπτει μία περίοδο τεσσάρων ετών, η ΕΕ θα πρέπει επίσης να εγκρίνει πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο, αυτή τη φορά μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης, το οποίο παρέχει κυρίως κεφάλαια για στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των στρατιωτών.
«Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Για μια περίοδο τεσσάρων ετών. Αυτή είναι μια προφανής προτεραιότητα», είπε.
Ο Zelensky ευχαρίστησε επίσης τους ηγέτες της ΕΕ για τη βοήθεια των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Νωρίτερα, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες ενέκριναν τη διάθεση 50 δισ. ευρώ σε μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βοήθεια στο Κίεβο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η στήριξη στον ουκρανικό προϋπολογισμό μειώθηκε κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το επίπεδο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης