Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στην τσιμπίδα της FSB χάκερ που διείσδυσε σε συστήματα των μυστικών υπηρεσιών

Ρωσία: Στην τσιμπίδα της FSB χάκερ που διείσδυσε σε συστήματα των μυστικών υπηρεσιών
Ο Artem Khoroshilov επιχείρησε κυβερνοεπιθέσεις DdoS σε ρωσικά συστήματα ασφαλείας
Το δικαστήριο Lefortovo της Μόσχας καταδίκασε τον χάκερ Artem Khoroshilov, κατηγορούμενο για κυβερνοεπιθέσεις DDoS σε εγκαταστάσεις υποδομής πληροφοριών κρίσιμης σημασίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του αρμόδιου δικαστηρίου.
«Με απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου Lefortovo της Μόσχας, το προληπτικό μέτρο κατά του Artem Leonidovich Khoroshilov με τη μορφή κράτηση παρατάθηκε για περίοδο τριών μηνών, δηλαδή μέχρι τις 12 Μαΐου 2024», ανέφερε το δικαστήριο.
Κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων βάσει του Μέρους 4 του Άρθ. 274.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας [ήτοι για παράνομη επιρροή σε υποδομή κρίσιμων πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας].
Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο Khoroshilov συνελήφθη από τους ερευνητές της FSB και ετέθη υπό κράτηση στο κέντρο του Lefortovo.
«Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής έρευνας στο πλαίσιο της έρευνας μιας ποινικής υπόθεσης σχετικά με επιθέσεις DDoS σε εγκαταστάσεις υποδομής πληροφοριών ζωτικής σημασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Artem Leonidovich Khoroshilov» ανέφερε σχετική ενημέρωση της FSB για τη σύλληψη του Khoroshilov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης