Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft και Google στο «κυνήγι» Ινδών προγραμματιστών για να κερδίσουν τον πόλεμο της τεχνητής νοημοσύνης

Microsoft και Google στο «κυνήγι» Ινδών προγραμματιστών για να κερδίσουν τον πόλεμο της τεχνητής νοημοσύνης
Ανώτερα στελέχη αμερικανικών τεχνολογικών γιγάντων όπως Microsoft και Google, θα περιοδεύσουν στην ασιατική χώρα την προσεχή εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Με περισσότερους από 5 εκατομμύρια προγραμματιστές, η Ινδία αναδεικνύεται ραγδαία στην κορυφαία δεξαμενή ταλέντων στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.
Ανώτερα στελέχη αμερικανικών τεχνολογικών γιγάντων όπως Microsoft και Google, θα περιοδεύσουν στην ασιατική χώρα την προσεχή εβδομάδα για να προσελκύσουν τους προγραμματιστές της χώρας ώστε να εργαστούν για τα συμφέροντά τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Asia, Satya Nadella, θα μιλήσει σε προγραμματιστές και τεχνολόγους με θέμα την «ανακάλυψη νέων ευκαιριών που ανοίγει η τεχνητή νοημοσύνη» κατά τη διάρκεια επίσκεψής που έχει προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα στην Bangalore, την «Μέκκα» της τεχνολογίας στην Ινδία.
Για τις δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης τελευταίας γενιάς θα μιλήσει επίσης και σε ηγέτες του κλάδου στη Βομβάη.
Σε άλλη επίσκεψη, ο επικεφαλής επιστήμονας της Google Jeff Dean, θα μιλήσει για τα επόμενα βήματα του ΑΙ με ερευνητές, προγραμματιστές και στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων στην Bangalore, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε μια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της Ινδίας στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης για κοινωνικό όφελος.
Η παρουσία των αμερικανικών κολοσσών στην Ινδία δείχνει και την σημασία που κατέχει αυτή η χώρα για τις δυτικές τεχνολογικές εταιρείες στον ανταγωνισμό τους με τις αντίστοιχες ρωσοκινεζικές.
Με πάνω από 5 εκατομμύρια προγραμματιστές, η Ινδία αναδεικνύεται σε μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ταλέντων, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις ψάχνουν με το «κυάλι» τέτοια ταλέντα.
Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην Ινδία πέρυσι, η CEO της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τεχνογνωσίας ΑΙ στον κόσμο.
Πολλά τωρινά στελέχη άλλωστε της Microsoft αλλά και της Google μεγάλωσαν στην Ινδία και σπούδασαν εκεί μηχανική πριν μεταβούν στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές.
Ως ένδειξη της αυξανόμενης επιρροής της Ινδίας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ο Ahmed Mazhari, πρόεδρος της Microsoft Asia, επεσήμανε τη δραστηριότητα των προγραμματιστών στο GitHub, μια πλατφόρμα για προγραμματιστές που ανήκει στη Microsoft.
«Μέχρι το 2026, η Ινδία θα έχει επισκιάσει τις ΗΠΑ.
Η Ινδία βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση σε σχέση με τις άλλες χώρες και μπορεί να καθορίσει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Mazhari.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης