Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μεγαλώνει η λίστα με τις εταιρείες που είναι ύποπτες για υποστήριξη του κινεζικού στρατού

ΗΠΑ: Μεγαλώνει η λίστα με τις εταιρείες που είναι ύποπτες για υποστήριξη του κινεζικού στρατού
Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς σκοπούς έχει επίσης προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως η λίστα των «ύποπτων» εταιρειών είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει το επόμενο διάστημα
Σχετικά Άρθρα
Στη λίστα με τις εταιρείες που είναι ύποπτες για την υποστήριξη του κινεζικού στρατού ενέταξε το αμερικανικό Πεντάγωνο την κορυφαία κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία chip μνήμης και πρωτοπόρο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, Yangtze Memory Technologies Co.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προσέθεσε την Yangtze στον συγκεκριμένο κατάλογο ο οποίος ήδη περιλαμβάνει αρκετές μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως τη Huawei αλλά και εταιρείες στο χώρο της αεροδιαστημικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις.
Μεταξύ των τελευταίων κολοσσών που προστέθηκαν στον κατάλογο, ήταν η Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc., ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού για την παραγωγή chip στην Κίνα, αλλά και η IDG Capital, εταιρεία που έχει υποστηρίξει οικονομικά μερικές από τις πιο δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις της ασιατικής χώρας.
Εκπρόσωποι των Yangtze, AMEC, Three Gorges και IDG δεν έκαναν κάποιο σχόλιο σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την προσθήκη τους στη λίστα του Πενταγώνου.
Το μόνο σχόλιο ήρθε από στέλεχος της εταιρείας Hesai που δήλωσε ότι αισθάνεται «βαθιά απογοητευμένη» από την κίνηση, ενώ αρνήθηκε ότι πουλάει προϊόντα της στον κινεζικό ή οποιονδήποτε άλλον στρατό.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια ανησυχεί όλο και περισσότερο για την εντεινόμενη συνεργασία τεχνολογικών κολοσσών και κινεζικού στρατού, κάτι που στοχεύει φανερά στην υπονόμευση των αμερικανικών συμφερόντων.
Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς σκοπούς έχει επίσης προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως η λίστα των «ύποπτων» εταιρειών είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης