Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter Schiff: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει μπει ήδη σε ύφεση

Peter Schiff: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει μπει ήδη σε ύφεση
Αυτό δεν είναι συνταγή οικονομικής ανάπτυξης, είναι συνταγή καταστροφής!», δήλωσε ο Schiff με έμφαση
Σχετικά Άρθρα
Τα πρόσφατα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, κάνουν πολλούς πολίτες να αισιοδοξούν για την αμερικανική οικονομία, ωστόσο σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο Peter Schiff, η οικονομία του ισχυρότερου κράτους στον πλανήτη μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς πιθανότατα βρίσκεται ήδη σε φάση ύφεσης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στο τελευταίο του podcast, η άνοδος που σημείωσε το ΑΕΠ των ΗΠΑ οφείλεται στην αύξηση των κρατικών δαπανών.
«Λοιπόν, πού βρίσκει η κυβέρνηση αυτά τα χρήματα; Τα δανείζεται!
Αυτό δεν είναι συνταγή οικονομικής ανάπτυξης, είναι συνταγή καταστροφής!», δήλωσε ο Schiff με έμφαση.
Οι αυξήσεις των δαπανών προκάλεσαν τεράστια αύξηση του δημόσιου χρέους, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 34,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ την οικονομία επιβαρύνουν επιπρόσθετα και η κοινωνική ασφάλιση καθώς και το πρόγραμμα Medicare.
«Τη δεκαετία του 1980, του 1990 προσποιούμασταν ακόμη ότι θα κάναμε κάτι για τα κοινωνικά δικαιώματα -για την Κοινωνική Ασφάλιση, για το Medicare και ότι θα γινόταν κάποια προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα πριν εκραγεί...
 Κανείς δεν πιστεύει αυτή τη στιγμή ότι θα κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τη βόμβα από το να εκραγεί.
Στην πραγματικότητα, έχει ήδη εκραγεί.
Έχουμε ήδη περάσει το σημείο 0», δήλωσε ο Schifff.
Αναφορικά με τον πληθωρισμό, ο Schiff τόνισε ότι μόλις αυτή την εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν κατά 5 δολάρια το βαρέλι και η προσφορά χρήματος αυξήθηκε κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση.
«Έχω δίκιο να υποστηρίζω ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και θα αποδυναμώσει την οικονομία. Θα μπορούσαμε να δούμε μια πιο ουσιαστική στροφή.
Ίσως να καταφέρουμε ακόμη και την κυβέρνηση να επανέλθει και να αναγνωρίσει επίσημα ότι βρισκόμαστε σε ύφεση», κατέληξε ο οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης