Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Σταθερά τα επιτόκια στο 5,25% - Απέσυρε την προειδοποίηση για «περαιτέρω σύσφιξη»

Bank of England: Σταθερά τα επιτόκια στο 5,25% - Απέσυρε την προειδοποίηση για «περαιτέρω σύσφιξη»
Η Τράπεζα της Αγγλίας απέσυρε την προειδοποίησή της ότι θα απαιτούνταν «περαιτέρω σύσφιξη», εάν προκύψουν πιο επίμονες πληθωριστικές πιέσεις
Σταθερά στο 5,25% διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως αναμενόταν, για τέταρτη διαδοχική φορά.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε 6-3 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων.
"Η MPC παραμένει έτοιμη να προσαρμόσει τη νομισματική πολιτική, όπως δικαιολογείται από τα οικονομικά δεδομένα, για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% με βιώσιμο τρόπο", ανέφερε η BoE σε ανακοίνωσή της.
"Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις ενδείξεις των επίμονων πληθωριστικών πιέσεων και της ανθεκτικότητας της οικονομίας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένου ενός φάσματος μέτρων της υποκείμενης στενότητας των συνθηκών της αγοράς εργασίας, της αύξησης των μισθών και του πληθωρισμού των τιμών των υπηρεσιών.
Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή θα επανεξετάζει για πόσο χρονικό διάστημα το Τραπεζικό Επιτόκιο θα πρέπει να διατηρηθεί στο τρέχον επίπεδό του".
Η Τράπεζα της Αγγλίας απέσυρε την προειδοποίηση για «περαιτέρω σύσφιξη», εάν προκύψουν πιο επίμονες πληθωριστικές πιέσεις.

Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος της αγοράς τον τελευταίο καιρό επικεντρώθηκε στο πότε η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από το σημερινό υψηλό 15ετίας.
Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε απρόσμενα σε ετήσιο επίπεδο 4% τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των τιμών του αλκοόλ και του καπνού, ενώ ο στενά παρακολουθούμενος βασικός δείκτης ΔΤΚ παρέμεινε αμετάβλητος στο 5,1%.
Ωστόσο, παρέμεινε σε πτωτική τροχιά, ενώ οι βασικοί δείκτες της Τράπεζας για την αγορά εργασίας, την αύξηση των μισθών και τον πληθωρισμό των υπηρεσιών έδειξαν σημάδια αποκλιμάκωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης