Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς συνεχίζει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας drone

Ο Καναδάς συνεχίζει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας drone
Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδάς ανέστειλε τις πωλήσεις τεχνολογίας drone στην χώρα το 2020
Ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι απέσυρε τους ελέγχους εξαγωγών όπλων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της οπτικής τεχνολογίας drone, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι από εδώ και στο εξής, θα επανεξετάζει όλες τις εξαγωγές κατά περίπτωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδάς ανέστειλε τις πωλήσεις τεχνολογίας drone στην χώρα το 2020, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο οπτικός εξοπλισμός του που συνδέεται με drones τουρκικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκε από το Αζερμπαϊτζάν κατά τη μάχη με τις αρμενικές δυνάμεις στο Καραμπάχ, έναν θύλακα που έκτοτε ανακατέλαβε το Μπακού.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, επιβεβαιώνει αναφορές από την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη συμφωνία για επανεκκίνηση των εξαγωγών, η Τουρκία θα υποδείξει εάν τα είδη θα επανεξαχθούν ή θα μεταφερθούν σε χώρα εκτός ΝΑΤΟ, εκτός από την Ουκρανία και με ποια μορφή θα επανεξαχθεί το είδος, αναφέρει η Daily Sabah.
Η επανέναρξη των εξαγωγών ήρθε λίγο αφότου η Τουρκία ενέκρινε την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα.
Η εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών Charlotte MacLeod είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ενώ οι έλεγχοι των εξαγωγών παραμένουν σε ισχύ, η Οτάβα στοχεύει να επιλύσει το ζήτημα με την Τουρκία δεδομένου του καθεστώτος της ως συμμάχου του ΝΑΤΟ.
«Ο Καναδάς και η Τουρκία συνεχίζουν να συμμετέχουν σε ειλικρινείς ανταλλαγές σχετικά με τις διμερείς, οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις», δήλωσε ο αξιωματικός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης