Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin ελέγχει πλήρως την ομάδα Wagner - Η Rosgvardia στρατολογεί πρώην μαχητές

Ο Putin ελέγχει πλήρως την ομάδα Wagner -  Η Rosgvardia στρατολογεί πρώην μαχητές
Οι μονάδες θα αναπτυχθούν πιθανότατα στην Ουκρανία και την Αφρική
Σχετικά Άρθρα
Η εθνική φρουρά της Ρωσίας Rosgvardia στρατολογεί πρώην μαχητές της ομάδας Wagner σε εθελοντικές μονάδες, σε μια ένδειξη ότι η Μόσχα έχει αυξήσει τον έλεγχό της επί της μισθοφορικής ομάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, όπως μεταδίδει το Sky News.
Οι πληροφορίες του υπουργείου Άμυνας αποκαλύπτουν ότι η Rosgvardia "ενσωματώνει τρία πρώην αποσπάσματα εφόδου της Wagner στον πρώτο σχηματισμό του Σώματος Εθελοντών".
Η εξέλιξη έρχεται αφού ο Vladimir Putin υπέγραψε νόμο τον Δεκέμβριο που επιτρέπει στην εθνοφρουρά να σχηματίζει εθελοντικές μονάδες.

Σε Ουκρανία και Αφρική οι μονάδες

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι μονάδες θα αναπτυχθούν πιθανότατα στην Ουκρανία και την Αφρική.
"Η ενσωμάτωση των πρώην αποσπασμάτων εφόδου της Wagner στο Σώμα Εθελοντών της Rosgvardia είναι πολύ πιθανό να υποδηλώνει ότι η ομάδα έχει υποταχθεί επιτυχώς στη Rosgvardia, αυξάνοντας τη διοίκηση και τον έλεγχο του ρωσικού κράτους", δήλωσε το ΥΠΕΘΑ.
Το μέλλον της Ομάδας Wagner τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά την αποτυχημένη ανταρσία κατά της Μόσχας τον Ιούνιο και τον θάνατο του αρχηγού της, Yevgeny Prigozhin, σε αεροπορικό δυστύχημα δύο μήνες αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης