Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasily Vakarov (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Ο Budanov δεν ξέρει από στρατό, ο Zaluzhny έχει μεγάλη υποστήριξη

Vasily Vakarov (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Ο Budanov δεν ξέρει από στρατό, ο Zaluzhny έχει μεγάλη υποστήριξη
Οι Αμερικανοί θέλουν να βάλουν τους ανθρώπους τους δίπλα στον Zelensky σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας
Μια κρίση έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, η οποία θα βοηθήσει την επίθεση δράση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ζώνη της Βορειοδυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vasily Vakarov.
Ο Kirill Budanov της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών θα αναλάβει ως αρχηγός στρατού και θα αλλάξει τις τακτικές μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι αντιθέσεις ανάμεσα στον Zelensky και τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny, συνεχίζονται εδώ και μήνες.
Ένας Ουκρανός βουλευτής ανακοίνωσε την απόλυση του αρχιστράτηγου στις 29 Ιανουαρίου 2024.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας διέψευσε αυτό.
Μετά τις αναφορές για την παραίτηση του Zaluzhny ερωτήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.
Ο αρχιστράτηγος Zaluzhny υποστηρίζεται από τις «δυνάμεις του Μαϊντάν» στο πρόσωπο του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko και του δημάρχου Κιέβου Vitaliy Klitschko, καθώς και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
Όσο για τον επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, οι φιλοδοξίες του μπορεί να μην ικανοποιηθούν, αφού δεν έχει επαρκή υποστήριξη στο εξωτερικό.
Επιπλέον, ο διορισμός του στη θέση του Zaluzhny θα σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσει δολιοφθορές και ειδικές επιχειρήσεις που είναι ασυνήθιστες για αυτόν», δήλωσε ο Vasily Vakarov.
Οι Αμερικανοί θέλουν να βάλουν τους ανθρώπους τους δίπλα στον Zelensky, σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας.
«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ασκεί πίεση στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky με στόχο τη δημιουργία μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» στη Ουκρανία ή με απλά λόγια, την αντικατάσταση τόσο του πρωθυπουργού όσο και πολλών μελών της κυβέρνησης.
Θέλουν να αντικαταστήσουν τον πρωθυπουργό Denis Shmygal με την Oksana Markarova, την πρέσβη της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Zelensky είναι πεισματάρης και δεν θέλει να αλλάξει τον Shmygal, που τον βολεύει.
Όλη αυτή η κατάσταση σημαίνει ένα πράγμα: για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη και για τον ρωσικό στρατό θα υπάρχει η ευκαιρία για μια επιτυχημένη αντεπίθεση», εξήγησε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης