Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamish de Bretton-Gordon (Βρετανός Αντισυνταγματάρχης): Η Δύση φοβάται μια παγίδα από τον Putin

Hamish de Bretton-Gordon (Βρετανός Αντισυνταγματάρχης): Η Δύση φοβάται μια παγίδα από τον Putin
Όσο περισσότερο πανικοβάλλονται οι ευρωπαϊκές χώρες, τόσο περισσότερο θα έχουν την τάση να σκέφτονται τη δική τους άμυνα αντί να παρέχουν ζωτικά όπλα στην Ουκρανία είπε ο Bretton-Gordon
Η επίσκεψη του Putin στο Καλίνινγκραντ στο πλαίσιο της άσκησης του ΝΑΤΟ Steadfast Defender 2024 θα μπορούσε να γίνει παγίδα για τη «συνεσταλμένη φιλελεύθερη Δύση» και να οδηγήσει στη διακοπή της υποστήριξης προς την Ουκρανία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο απόστρατος συνταγματάρχης των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων Hamish de Bretton-Gordon σε άρθρο του για τη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Ο Putin έφτασε στο Καλίνινγκραντ στις 25 Ιανουαρίου 2024.
Ο Πρόεδρος μίλησε με φοιτητές του Πανεπιστημίου Καντ, πραγματοποίησε συνάντηση για την ανάπτυξη της περιοχής και συναντήθηκε επίσης με τον Κυβερνήτη Anton Alikhanov.
«Μπορεί να υποτεθεί ότι ο Ρώσος ηγέτης άκουσε το κάλεσμα του στρατηγού Πάτρικ Σάντερς να είναι έτοιμοι οι Βρετανοί να υπηρετήσουν στον στρατό σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία και αποφάσισε ότι αυτό το ταξίδι ήταν η τέλεια ευκαιρία για να χτυπήσει τον δειλό φιλελευθερισμό.
«Η Δύση, όπου οι νέοι, κατά τη γνώμη του, πολεμούν μόνο στα βιντεοπαιχνίδια θα αποφύγουν την πραγματική μάχη αν έρθει εκείνη η στιγμή», έγραψε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Bretton-Gordon, δεν ήταν τυχαίο ότι η επίσκεψη του Putin συνέπεσε με την έναρξη των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ και είχε στόχο να οδηγήσει τη Δύση σε μια παγίδα, στην οποία, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν όλες τις πιθανότητες να πέσουν.
Μια τέτοια επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην «καρδιά της Ευρώπης» θα μπορούσε να οδηγήσει, όπως πιστεύει ο συνταγματάρχης, σε πανικό στις δυτικές χώρες και στον επαναπροσανατολισμό τους προς τη δική τους ασφάλεια.
«Όσο περισσότερο πανικοβάλλονται οι ευρωπαϊκές χώρες, τόσο περισσότερο θα έχουν την τάση να σκέφτονται τη δική τους άμυνα αντί να παρέχουν ζωτικά όπλα στην Ουκρανία», είπε ο Bretton-Gordon.
Ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε προηγουμένως ότι η συμμαχία θα πραγματοποιήσει τη «μεγαλύτερη πολύμηνη άσκηση εδώ και δεκαετίες», το Steadfast Defender 2024.
Στους ελιγμούς θα συμμετέχουν περίπου 50 πολεμικά πλοία, 80 αεροσκάφη και 1.100 μονάδες επίγειου στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 133 τανκς και περίπου 90.000 στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης