Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ εάν κερδίσει ο Trump

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ εάν κερδίσει ο Trump
O Stoltenberg δήλωσε ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και ο επανεξοπλισμός του ΝΑΤΟ βοηθούν τις ΗΠΑ στον Ειρηνικό και δημιουργούν αμερικανικές θέσεις εργασίας
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ είπε ότι δεν ανησυχεί για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμμαχία, ακόμη και αν ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2024.
«Είμαι βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν ένας σταθερός σύμμαχος» ανεξάρτητα από το ποιος θα νικήσει, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Jens Stoltenberg σε συνέντευξή του την Τετάρτη (31/1/2024) κατά τη διάρκεια της ημερήσιας επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.
O Stoltenberg δήλωσε ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και ο επανεξοπλισμός του ΝΑΤΟ - ζητήματα που είναι άρρηκτα αλληλένδετα – βοηθούν τις ΗΠΑ στον Ειρηνικό και δημιουργούν αμερικανικές θέσεις εργασίας.
«Δούλεψα με τον πρώην πρόεδρο Trump για τα τέσσερα χρόνια που ήταν πρόεδρος», είπε ο Stoltenberg στο Politico όταν ο πρώτος απείλησε επανειλημμένα να αποχωρήσει από τη συμμαχία καθώς διαμαρτυρόταν για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν τηρούσαν τις δεσμεύσεις για αμυντικές δαπάνες.
Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ επεσήμανε επίσης την παραδοσιακή διακομματική υποστήριξη προς το ΝΑΤΟ στο Κογκρέσο, κάτι που είπε ότι είδε την Τρίτη (30/1) κατά τη συνάντηση με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς πολιτικύς στο Καπιτώλιο.
Ο Stoltenberg σημείωσε επίσης ότι η κριτική του Trump στο ΝΑΤΟ δεν στόχευε πραγματικά στη συμμαχία, αλλά σε μεμονωμένες χώρες που απέτυχαν να ανταποκριθούν στη δέσμευση του 2014 να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ
«Είναι σημαντικό να ακούσουμε», είπε, επειδή η κριτική από τον Trump «δεν είναι κριτική στο ότι το ΝΑΤΟ δεν επενδύει αρκετά στο ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης