Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη CNN: O Zelensky… τελειώνει τον αρχιστράτηγο Zaluzhny στις 2/2 – Πιθανοί αντικαταστάτες Budanov ή Syrskyi

Αποκάλυψη CNN: O Zelensky… τελειώνει τον αρχιστράτηγο Zaluzhny στις 2/2 – Πιθανοί αντικαταστάτες Budanov ή Syrskyi
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για το τέλος του Zaluzhny
(upd8) Έως το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή το αργότερο έως αύριο Παρασκευή 2/2 ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky αναμένεται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα απομακρύνει τον Valery Zaluzhny από την ηγεσία του ουκρανικού στρατού, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πληροφορίες από ασφαλείς πηγές.
Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται δύο πηγές, ο Zaluzhny κλήθηκε σε συνάντηση στο γραφείο του Zelensky την περασμένη Δευτέρα όπου και του ανακοινώθηκε…ότι απολύεται από τη θέση του αρχηγού του ουκρανικού στρατού.
Μέχρι στιγμής πάντως, επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει, πράγμα που σημαίνει ότι ο Zaluzhny τουλάχιστον έως το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου ήταν ακόμα στη θέση του.
Ωστόσο, το CNN υποστηρίζει ότι έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται Προεδρικό Διάταγμα με την υπογραφή του Zelensky για την απομάκρυνση του Zaluzhny, κίνηση που αναμφίβολα θα αποτελεί και τη μεγαλύτερη ανατροπή σε στρατιωτικά ζητήματα από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία από τον Φεβρουάριο του 2022.
Είναι χαρακτηριστικό πως το δημοσίευμα του CNN, συμπίπτει και με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland στο Κίεβο, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως η κίνηση του Zelensky... έχει την υπογραφή των ΗΠΑ.
Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε είναι πολύ πιθανό ο αντικαταστάτης του Zaluzhny, να είναι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, Kirill Budanov, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως την τελευταία στιγμή... αρνήθηκε να πάρει τη θέση του Zaluzhny, ενώ είναι φανερό πως εξυπηρετεί τη λογική και τη ρητορική του Κιέβου... που υπόσχεται νέα αντεπίθεση απέναντι στους Ρώσους.
Πάντως, ακούγεται και το όνομα του Oleksandr Syrskyi, του σημερινού διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το ρήγμα

Κατά το CNN, η συνάντηση της περασμένης Δευτέρας δεν ήταν παρά το αποκορύφωμα του ρήγματος μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών της Ουκρανίας, το οποίο είχε αρχίσει να διαφαίνεται μετά την αποτυχημένη καλοκαιρινή αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.
Είναι γνωστό ότι οι εντάσεις μεταξύ των δύο αντρών κορυφώθηκαν, όταν ο Zaluzhny σε συνέντευξη του στο περιοδικό Economist, υποστήριξε πως η ουκρανική αντεπίθεση ήταν σε αδιέξοδο, θέση που ήταν διαμετρικά αντίθεση με αυτή που διατύπωνε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο πρόεδρος Zelensky.

Αναληθείς φήμες

Σύμφωνα με το CNN, την περασμένη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Zelensky, Serhiy Nykyforov υποστήριξε πως ήταν αναληθείς φήμες οι πληροφορίες περί απομάκρυνσης του Zaluzhny από την ηγεσία του ουκρανικού στρατού.
Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανήρτησε μήνυμα στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο έγραφε: «Αγαπητοί δημοσιογράφοι, μια άμεση απάντηση σε όλους: Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια».
Και στην καθημερινή απογευματινή του ομιλία την περασμένη Δευτέρα, ο ίδιος ο Zelensky δεν έκανε καμία αναφορά στον αρχηγό του στρατού του.

Ειλημμμένη απόφαση

Όμως, σύμφωνα με μία από τις πηγές που επικαλείται το CNN, σε μια μικρή συγκέντρωση που έγινε στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου τη Δευτέρα
- στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov - ο Zelensky δήλωσε ότι «είχε λάβει απόφαση να απολύσει τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων».
Στη συνομιλία αυτή που περιγράφεται ως ήρεμη, ο Zelensky φέρεται πως πρόσφερε στον Zaluzhny μια διαφορετική θέση, την οποία ωστόσο ο Zaluzhny αρνήθηκε.
Κατόπιν, ο Zelensky φέρεται να υποστήριξε πως η άρνηση του Zaluzhny να αναλάβει το νέο του ρόλο, σε καμία των περιπτώσεων δεν σημαίνει ότι τελικά θα απομακρυνθεί από τη θέση του αρχηγού του ουκρανικού στρατού.

Δύο οι πιθανοί αντικαταστάτες

Όπως αναφέρουν οι πηγές του CNN, δύο είναι κυρίως τα ονόματα που συζητούνται για τη διαδοχή του Zaluzhny.
Ένας από αυτούς είναι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, o Kirill Budanov, ένας 38χρονος στρατηγός που είναι γνωστό ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Zelensky.
Θεωρείται ότι ο Budanov ανήκει στη νέα γενιά των στρατιωτικών ηγετών.
Ερωτηθείς πάντως από το CNN για το εάν επρόκειτο να γίνει ο νέος αρχιστράτηγος της Ουκρανίας, o Budanov το απέρριψε κατηγορηματικά.
Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Oleksandr Syrskyi, ο διοικητής των χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας.
Όπως αναφέρει το CNN, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του, το γραφείο του δεν ανταποκρίθηκε.

Από τους πιο δημοφιλείς ο Zaluzhny

Πάντως, και παρά τις αποτυχίες που καταγράφει ο ουκρανικός στρατός στο μέτωπο, ο Valery Zaluzhny παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες στην Ουκρανία ενώ πολύ υψηλά είναι και τα ποσοστά αποδοχής του ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου έδειξε πως το 88% των Ουκρανών έχει θετική εικόνα για τον Zaluzhny, όταν το αντίστοιχο ποσοστό του Zelensky ήταν μόλις... στο 62%.

Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Η τύχη του Zaluznhy εξαρτάται από τις ΗΠΑ, όχι από τον Zelensky

Η απομάκρυνση του Valery Zaluzhny από τη θέση του αρχηγού του ουκρανικού στρατού δεν εξαρτάται από τον πρόεδρο Zelensky από τη θέση των ΗΠΑ
υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.
«Η παραίτηση του Zaluzhny εξαρτάται από τους Αμερικάνους, όχι από τον Zelensky.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Zaluzhny παρεμβαίνει στον Zelensky, άλλωστε στα ποσοστά δημοτικότητας είναι πολύ υψηλότερα από τον Zelensky, κάτι που είναι φυσικά ερεθιστικό για αυτόν.
Αλλά δεν είναι αυτός που αποφασίζει, οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που αποφασίζουν» επισημαίνει μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ο Azarov, ο οποίος υπογραμμίζει πως η επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland στο Κίεβο συνδέεται με τη διαμάχη αυτή.
Σύμφωνα με τον Azarov, η Nuland έχει τη φήμη της πολιτικού που επιλύει «διαφορές» και κρίσεις.
«Έρχεται για να πάρει αποφάσεις, να τις αναφέρει στην ηγεσία και να την εφαρμόσει.
Τα πάντα εξαρτώνται από το εάν οι Αμερικάνοι θα αποφασίσουν να αντικαταστήσουν αυτό το πρόσωπο ως αρχιστράτηγο ή να πουν στον Zelensky να ξεφύγει από αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο Azarov.
Σύμφωνα με τον Azarov, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Zaluzhny, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.
«Ο Zelensky έχει έναν απλό μηχανισμό - εκδίδει ένα διάταγμα και ο Zaluzhny… έχει γίνει ο κανένας.
Ο Zaluzhny δεν μπορεί να παρακούσει.
Μόλις υπογραφεί το διάταγμα, σημαίνει ότι έχει συμφωνηθεί με τους Αμερικανούς,
Ο Zaluzhny τα καταλαβαίνει όλα αυτά τέλεια…
Αν αποφασίσουν οι Αμερικανοί να τον απομακρύνουν, θα απομακρυνθεί» υποστήριξε ο Azarov.

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Ο αρχηγός στρατού είναι ένας…. διευθυντής υφιστάμενος του Προέδρου

Ο Mikhail Podolyak Σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, αποκάλεσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny απλό διευθυντή και αναρωτήθηκε γιατί η πιθανή απόλυσή του προκάλεσε τέτοια αντίδραση.
«Για μένα, γενικά φαίνεται μυστηριώδες - τελικά, αυτή είναι η αντίδραση του προέδρου, αυτός είναι ο μάνατζερ του προέδρου - μιλάω γενικά», είπε ο Podolyak στην ουκρανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Podolyak, όταν άρχισαν να φτάνουν οι πληροφορίες για την παραίτηση του Valery Zaluzhny, τέθηκαν ερωτήματα για «πολιτικό ανταγωνισμό».
«Για μένα, αυτό είναι γενικά περίεργο, γιατί κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, πολιτικού ανταγωνισμού, ειδικά στο επίπεδο του «στρατού, στρατηγών και πολιτικών», φαίνεται έτσι, αλλά υπάρχει επίσημη διάψευση αυτών των πληροφοριών, οπότε θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα»
Σύμφωνα με τον Podolyak, ο Zelensky μπορεί να αναθέσει καθήκοντα σε έναν ή τον άλλο υφιστάμενο, λαμβάνοντας αποτελέσματα και να "αξιολογήσει" αυτά τα αποτελέσματα.
Δεν κατάλαβα ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα εδώ;
Δεν πρόκειται για πολιτική διαδικασία ή πολιτικό ανταγωνισμό» τόνισε ο σύμβουλος.

Kirill Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός θα εξαπολύσει νέα αντεπίθεση την Άνοιξη

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν να επιτεθούν σε ρωσικές οχυρωμένες περιοχές την Άνοιξη, δήλωσε ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, σύμφωνα με την Telegraph.
«Εμείς κάνουμε μια κίνηση, ο εχθρός κάνει μια κίνηση.
Τώρα είναι η σειρά τους.
Θα τελειώσουν και μετά θα είναι η σειρά μας» τόνισε ο Kirill Budanov.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, οι επιθετικές ενέργειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ξεκινήσουν την Άνοιξη 2024.
Η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023, κατέρρευσε λίγους μήνες αργότερα.

Igor Mosiychuk (Ουκρανός πολιτικός): Η Ουκρανία έχασε 10 Ταξιαρχίες και ευθύνεται ο στρατηγός Zaluzhny

Ο αρχιστράτηγος Valeriy Zaluzhny ευθύνεται για την αποτυχία της αντεπίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που επέτρεψε στον ουκρανικό στρατό να χάσει δέκα ταξιαρχίες, τόνισε ο πρώην αναπληρωτής του Ουκρανικού κοινοβουλίου Igor Mosiychuk.
«Η αντεπίθεση ήταν ένα μοιραίο λάθος, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό.
Χάσαμε δέκα ταξιαρχίες.
Φρεσκοδομημένες, με εξοπλισμό και όπλα από την Δύση»
Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή, ο αρχιστράτηγος ευθύνεται προσωπικά για την αποτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αφού, ο Zaluzhny έδωσε τις εντολές.
«Αν ήταν αντίθετος, αλλά ο πρόεδρος ήταν πεισματάρης και ο Zaluzhny καταλάβαινε την στρατιωτική καταστροφή που πλησίαζε, τότε εγώ προσωπικά θα έβγαινα ακόμη και δημόσια», σημείωσε ο Igor Mosiychuk.
Σύμφωνα με τον Igor Mosiychuk, τίποτα δεν εμπόδισε τον Zaluzhny να βγει δημόσια όταν είδε το αδιέξοδο.

Vasily Vakarov (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Ο Budanov δεν ξέρει από στρατό, ο Zaluzhny έχει μεγάλη υποστήριξη

Μια κρίση έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, η οποία θα βοηθήσει την επιθετική δράση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ζώνη της Βορειοδυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vasily Vakarov.
Όπως λέει, ο Kirill Budanov της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών θα αναλάβει αρχηγός του στρατού και θα αλλάξει τις τακτικές μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι αντιθέσεις ανάμεσα στον Zelensky και τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny, συνεχίζονται εδώ και μήνες.
Ένας Ουκρανός βουλευτής ανακοίνωσε την απόλυση του αρχιστράτηγου στις 29 Ιανουαρίου 2024.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας διέψευσε αυτό.
Ο αρχιστράτηγος Zaluzhny υποστηρίζεται από τις «δυνάμεις του Μαϊντάν» στο πρόσωπο του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko και του δημάρχου Κιέβου Vitaliy Klitschko, καθώς και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
Όσο για τον επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, οι φιλοδοξίες του μπορεί να μην ικανοποιηθούν, αφού δεν έχει επαρκή υποστήριξη στο εξωτερικό.
Επιπλέον, «ο διορισμός του στη θέση του Zaluzhny θα σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός θα πραγματοποιήσει δολιοφθορές και ειδικές επιχειρήσεις που είναι ασυνήθιστες για αυτόν», δήλωσε ο Vasily Vakarov.
Οι Αμερικανοί θέλουν να βάλουν τους ανθρώπους τους δίπλα στον Zelensky, σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας.
«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ασκεί πίεση στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky με στόχο τη δημιουργία μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» στη Ουκρανία ή με απλά λόγια, την αντικατάσταση τόσο του πρωθυπουργού όσο και πολλών μελών της κυβέρνησης.
Θέλουν να αντικαταστήσουν τον πρωθυπουργό Denis Shmygal με την Oksana Markarova, την πρέσβη της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Zelensky είναι πεισματάρης και δεν θέλει να αλλάξει τον Shmygal, που τον βολεύει.
Όλη αυτή η κατάσταση σημαίνει ένα πράγμα: για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη και για τον ρωσικό στρατό θα υπάρχει η ευκαιρία για μια επιτυχημένη αντεπίθεση», εξήγησε ο ειδικός.

Times: Syrsky (στρατηγός) και Budanov (GUR), αρνήθηκαν να αντικαταστήσουν τον Zaluzhny ως αρχιστράτηγο της Ουκρανίας

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Oleksandr Syrskyi, ακολουθώντας τον επικεφαλής του κύριου τμήματος πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov, αρνήθηκε την πρόταση του Vladimir Zelensky να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny στη θέση του διοικητή, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Times.
«Και οι δύο λέγεται ότι απέρριψαν αυτήν την προσφορά, κάτι που ανάγκασε τον Zelensky να υποχωρήσει», αναφέρει το Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Valery Zaluzhny, σε συνάντηση με τον Zelensky στις 29 Ιανουαρίου, είπε ότι οι εκτιμήσεις του για τη στρατιωτική κατάσταση δεν είναι ρεαλιστικές.
Σύμφωνα με πηγές, μετά από αυτό του ζητήθηκε να παραιτηθεί.
Όταν ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκε, ο Zelensky τον ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα υπέγραφε διάταγμα για την παραίτησή του.
Ο Valery Zaluzhny φέρεται να επέστρεψε στο γραφείο του και να είπε στους υφισταμένους του ότι αποχωρεί.
«Μαζεύω τα πράγματά μου», ανέφερε το Times, πως είπε ο Valery Zaluzhny σε έναν από τους αξιωματικούς.
Όπως σημειώνουν οι πηγές στο Times, αφού ο Valery Zaluzhny ενημέρωσε τους υφισταμένους του για την απόλυσή του, διεθνείς εταίροι, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, εξέφρασαν ανησυχία.
«Ο Zelensky απέλυσε τον γενικό διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του μετά από πίεση από την ανώτατη διοίκηση του στρατού και τους διεθνείς εταίρους», αναφέρει το Times.

Economist: Ο Kirill Budanov την τελευταία στιγμή αρνήθηκε την θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, αρνήθηκε «την τελευταία στιγμή» να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny ως αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γράφει ο Economist, επικαλούμενος πηγές.
Ο Economist «μπόρεσε να επιβεβαιώσει» ότι στις 29 Ιανουαρίου, ο Zelensky είχε συνάντηση με τον Valery Zaluzhny και ανακοίνωσε την απόφαση να τον απολύσει, προσφέροντάς του τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC).
Όπως γράφει ο Economist, ο Kirill Budanov και ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Συνταγματάρχης στρατηγός Oleksandr Syrskyi, ήταν οι πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας….
«Ορισμένες πηγές τόνισαν ότι απέρριψε αυτή τη θέση την τελευταία στιγμή.
Ένας στενός συνάδελφος επιμένει ότι ο στρατηγός Kirill Budanov δεν υπέβαλε αίτηση για τη θέση του στρατηγού Valery Zaluzhny, αλλά ότι επίσης δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί μια στρατιωτική θέση» τόνισε ο Economist.

New York Times: Οι ουκρανικές αρχές ανέβαλαν την απόλυση του Zaluzhny λόγω διαρροής πληροφοριών

Οι ουκρανικές αρχές ανέβαλαν την απόλυση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny λόγω διαρροής πληροφοριών σχετικά με την παραίτηση, γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές.
Στις 29/1/2024, ο Ουκρανός βουλευτής Alexey Goncharenko, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι ανακοινώθηκε στον Zaluzhny η απόλυση του.
Ο ίδιος ο Zelensky σε ομιλία του προς τους Ουκρανούς, δεν ανέφερε λέξη για τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει για την
«Η κυβέρνηση του Zelensky σχεδίαζε να απολύσει τον στρατηγό Zaluzhny, αλλά στις 29 Ιανουαρίου 2024 το απόγευμα, όταν διέρρευσαν πληροφορίες, έκανε πίσω.
Τώρα επιβραδύνουν τη διαδικασία» αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένα από τα εμπόδια για την κυβέρνηση ήταν ότι δεν βρέθηκε αντικαταστάτης για να αντικαταστήσει τον Zaluzhny.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, ανέφερε ότι ο Zelensky συναντήθηκε στις 29 Ιανουαρίου με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και του πρόσφερε μόνο τη θέση του συμβούλου στις ουκρανικές αρχές, μετά την παραίτησή του.
Την ίδια ώρα, το βρετανικό περιοδικό Economist, επικαλούμενο πηγές, υποστήριξε ότι ο Zelensky πρότεινε στο Valery Zaluzhny να αναλάβει τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, αλλά ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης