Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η ρωσική προεδρία στους BRICS ανοίγει δρόμους για συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη

Ιράν: Η ρωσική προεδρία στους BRICS ανοίγει δρόμους για συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη
«Το Ιράν είναι ανοιχτό στη συνεργασία στο πλαίσιο των BRICS σε όλους τους τομείς», τονίζει η Τεχεράνη
Το Ιράν είναι έτοιμο για συνεργασία στο πλαίσιο των BRICS σε όλους τους τομείς και η προεδρία της Ρωσίας στην ένωση ανοίγει πολλούς δρόμους για αυτό, δήλωσε ο σύμβουλος της ιρανικής πρεσβείας στη Ρωσία Hadi Goudarzi κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο «Ο ρόλος της Ρωσίας στα νέα BRICS» στο forum Russia.
«Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή χώρα, η οποία προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στις χώρες BRICS ως πρόεδρος της ένωσης το 2024», είπε. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι BRICS έχουν καλές προοπτικές για την ανάπτυξη οικονομικών, επιστημονικών και τεχνολογικών δεσμών.
«Το Ιράν είναι ανοιχτό στη συνεργασία στο πλαίσιο των BRICS σε όλους τους τομείς», τόνισε ο σύμβουλος.
Τον Αύγουστο του 2023, έξι νέα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, προσκλήθηκαν να ενταχθούν στην ένωση.
Ωστόσο, η Αργεντινή απέρριψε την πρόσκληση στα τέλη Δεκεμβρίου. Πέντε νέα μέλη - η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν πλήρη μέλη την 1η Ιανουαρίου.
Η Διεθνής Έκθεση και Φόρουμ «Russia» πραγματοποιείται από τις 4 Νοεμβρίου 2023 έως τις 12 Απριλίου 2024 στο VDNKh στη Μόσχα.
Διοργανώθηκε για να επιδείξει τα σημαντικά επιτεύγματα της χώρας σε διάφορους οικονομικούς τομείς και οι 89 ρωσικές περιοχές είναι παρούσες με εκθέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης