Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελβετία απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών διαμαντιών

Η Ελβετία απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών διαμαντιών
Η Ελβετία συντάσσεται με την ΕΕ στον 12ο γύρο κυρώσεων που εισήγαγε τον Δεκέμβριο ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Κίνηση-ματ απέναντι στη Ρωσία προσπαθεί να κάνει η Ελβετία, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών διαμαντιών.
Η απόφαση αυτή, βρίσκεται στην ίδια γραμμή πλεύσης με το πρόσφατο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία που κρατάει εδώ και περίπου δυο χρόνια.
Η Ελβετία συντάσσεται με την ΕΕ στον 12ο γύρο κυρώσεων που εισήγαγε τον Δεκέμβριο ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου.
Ανάμεσα στα άλλα μέτρα είναι και η σταδιακή απαγόρευση της αγοράς και εισαγωγής ρωσικών διαμαντιών.
«Η Ελβετία προσχωρεί στα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7 στις 6 Δεκεμβρίου 2023 για να στερήσει από τη Ρωσία αυτή τη σημαντική ροή εσόδων», δήλωσε η κυβέρνηση σε σχετική της ανακοίνωση.
Εκτός από την απαγόρευση αυτή, θα απαγορευτεί επίσης και η εισαγωγή άλλων αγαθών που συνιστούν πηγές κέρδους για τη Μόσχα, όπως είναι ο χυτοσίδηρος και το υγρό αέριο πετρελαίου.
Η Ελβετία δήλωσε ακόμα ότι μεγαλώνει τη λίστα με τις απαγορευμένες εξαγωγές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την στρατιωτική και εν γένει τεχνολογική ισχυροποίηση της Ρωσίας.
Μέσα στις απαγορευμένες εξαγωγές, εντάσσονται αυτές των μπαταριών λιθίου, κινητήρων για μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εργαλειομηχανών και εξαρτημάτων.
Στον τραπεζικό τομέα, οι Ρώσοι υπήκοοι και οι πολίτες που ζουν στη Ρωσία θα απαγορεύεται να ελέγχουν εταιρείες στην Ελβετία που δραστηριοποιούνται στην κρυπτογράφηση περιουσιακών στοιχείων.
Κυρώσεις έχει θεσπίσει η Ελβετία σε βάρος 147 ακόμα ατόμων και εταιρειών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 1.422 άτομα και 291 οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης