Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι είπε Stoltenberg στο Politico για μία εκλογική νίκη Trump και την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ

Τι είπε Stoltenberg στο Politico για μία εκλογική νίκη Trump και την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
Δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στο Politico
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ είπε ότι δεν ανησυχεί για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμμαχία, ακόμη και αν ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2024.
«Είμαι βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν ένας σταθερός σύμμαχος» ανεξάρτητα από το ποιος θα νικήσει, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Jens Stoltenberg σε συνέντευξή του την Τετάρτη (31/1/2024) κατά τη διάρκεια της ημερήσιας επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.
O Stoltenberg δήλωσε ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και ο επανεξοπλισμός του ΝΑΤΟ - ζητήματα που είναι άρρηκτα αλληλένδετα – βοηθούν τις ΗΠΑ στον Ειρηνικό και δημιουργούν αμερικανικές θέσεις εργασίας.
«Δούλεψα με τον πρώην πρόεδρο Trump για τα τέσσερα χρόνια που ήταν πρόεδρος», είπε ο Stoltenberg στο Politico όταν ο πρώτος απείλησε επανειλημμένα να αποχωρήσει από τη συμμαχία καθώς διαμαρτυρόταν για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν τηρούσαν τις δεσμεύσεις για αμυντικές δαπάνες.
Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ επεσήμανε επίσης την παραδοσιακή διακομματική υποστήριξη προς το ΝΑΤΟ στο Κογκρέσο, κάτι που είπε ότι είδε την Τρίτη (30/1) κατά τη συνάντηση με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς πολιτικύς στο Καπιτώλιο.
Ο Stoltenberg σημείωσε επίσης ότι η κριτική του Trump στο ΝΑΤΟ δεν στόχευε πραγματικά στη συμμαχία, αλλά σε μεμονωμένες χώρες που απέτυχαν να ανταποκριθούν στη δέσμευση του 2014 να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα έως το 2024.
«Είναι σημαντικό να ακούσουμε». είπε, επειδή η κριτική από τον Τραμπ «δεν είναι κριτική στο ότι το ΝΑΤΟ δεν επενδύει αρκετά στο ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης