Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καταρρέει η δημοτικότητα του Biden, μόλις το 38% εγκρίνει τις πολιτικές του

ΗΠΑ: Καταρρέει η δημοτικότητα του Biden, μόλις το 38% εγκρίνει τις πολιτικές του
Απορίας άξιο ωστόσο, πως υπάρχει ένα 38% να τον στηρίζει
Σχετικά Άρθρα
Μόλις το 38% των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζει τις πολιτικές του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden, καθώς οι Αμερικανοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την οικονομία και τη μετανάστευση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos.
Το ποσοστό στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου 2023, ήταν 40%, ενώ τον Αύγουστο του 2021 έφθανε το 50%.
Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έδειξε ότι ο Donald Trump είχε προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων σε μία μονομαχία με τον Biden για την προεδρία των ΗΠΑ.
Η δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos εντοπίζει αυξανόμενη ανησυχία για τη μετανάστευση, με το 17% των ερωτηθέντων να την αναφέρει ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, από 11% τον Δεκέμβριο. Ήταν η κύρια ανησυχία των Ρεπουμπλικανών ερωτηθέντων, με το 36% να την αναφέρει, ενώ το 29% ανέφερε την οικονομία.
Η κυβέρνηση Biden έχει δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την αύξηση των αιτούντων άσυλο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έχουν απειλήσει να καταργήσουν μια διακομματική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.
Η οικονομία παρέμεινε η γενική ανησυχία των Αμερικανών, όπως αναφέρθηκε από το 22% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 47% των Δημοκρατικών, δήλωσαν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης