Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν σηκώνει το γάντι που έριξαν οι ΗΠΑ - «Δεν φοβόμαστε καμία απειλή και κανένα πόλεμο»

Το Ιράν σηκώνει το γάντι που έριξαν οι ΗΠΑ - «Δεν φοβόμαστε καμία απειλή και κανένα πόλεμο»
«Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο», διαμήνυσε ο επικεφαλής του IRGC Hossein Salami
Οι απειλές των ΗΠΑ κατά του Ιράν δεν θα μείνουν αναπάντητες, δήλωσε την Τετάρτη (31/1) ο επικεφαλής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη δεν φοβάται την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον.
«Αυτές τις μέρες, ακούμε κάποιες απειλές από Αμερικανούς αξιωματούχους, στους οποίους λέμε… δεν αφήνουμε καμία απειλή αναπάντητη και δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά δεν φοβόμαστε τον πόλεμο», διαμήνυσε ο επικεφαλής του IRGC Hossein Salami.
Οι δηλώσεις του Salami έρχονται ως απάντηση στα χθεσινά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ ο Joe Biden στα οποία ο ίδιος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, τόνισε ότι είχε αποφασίσει να απαντήσει σε επίθεση με drone που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία.
Ο Biden πρόσθεσε ότι θεωρεί το Ιράν υπεύθυνο για την προμήθεια όπλων σε όσους πραγματοποίησαν την επίθεση.
Είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «ριζοσπαστικές μαχητικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν».
Ωστόσο, η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση με drone στην Ιορδανία.
Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί επκίνδυνα στη Μέση Ανατολή από τότε που ο πόλεμος μεταξύ του συμμάχου των ΗΠΑ, Ισραήλ, και της Hamas, που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη.
Έκτοτε, οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δεχθεί επίθεση περισσότερες από 165 φορές από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης