Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΗΠΑ): Η οικονομική στήριξη της Ουκρανίας είναι επένδυση και στην εθνική μας ασφάλεια

Yellen (ΗΠΑ): Η οικονομική στήριξη της Ουκρανίας είναι επένδυση και στην εθνική μας ασφάλεια
«Η αποτυχία να δράσουμε θα έδινε μια νίκη στον Putin και θα είχε αδιανόητες συνέπειες όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη συλλογική μας ασφάλεια», δήλωσε η Yellen
Σχετικά Άρθρα
«Το Κογκρέσο πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να παράσχει στήριξη στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων μέσω άμεσης δημοσιονομικής βοήθειας», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen κατά την έναρξη διμερούς συνάντησης που είχε με τους εκτελεστικούς αντιπροέδρους της ΕΕ Margrethe Vestager και Valdis Dombrovskis στην Washington.
Στο πλαίσιο της ίδιας δήλωσης, διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η κυβέρνηση Biden έχει δεσμευτεί για την αμέριστη οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας.
«Η αποτυχία να δράσουμε θα έδινε μια νίκη στον Putin και θα είχε αδιανόητες συνέπειες όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη συλλογική μας ασφάλεια», δήλωσε η Yellen, προσθέτοντας πως «με απλά λόγια, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να ξεμείνει από χρήματα πριν ξεμείνει από πυρομαχικά».
Τα κονδύλια, μαζί με τα περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας για να βοηθηθεί η Ουκρανία στον διετή πόλεμό της με τη Ρωσία, έχουν κολλήσει στις διαπραγματεύσεις λόγω των απαιτήσεων των Ρεπουμπλικανών για σαρωτικές αλλαγές στις πολιτικές ασφάλειας των αμερικανικών συνόρων.
Η Yellen δήλωσε ότι αυτά τα κεφάλαια είναι επένδυση στην εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης και στο «διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και ωφελεί όλους μας».
Η Vestager δήλωσε ότι είναι «απολύτως απαραίτητο» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ να διατηρήσουν μια ισχυρή εταιρική σχέση για τη στήριξη της Ουκρανίας και να μην καλλιεργήσουν στον Putin προσδοκίες ότι θα αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στην Ουκρανία.
Δεν αμέλησε να αναφέρει επίσης ότι η στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, η οποία έχει ανέλθει συνολικά σε πάνω από 54 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2022, άρχισε να αποδίδει καρπούς και στο κομμάτι της καταπολέμησης της διαφθοράς στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης