Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απορρίπτει τα περί εξόδου από την ΕΕ ο Scholz - «Η χώρα μας ωφελήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη»

Γερμανία: Απορρίπτει τα περί εξόδου από την ΕΕ ο Scholz - «Η χώρα μας ωφελήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη»
Απορρίπτει τα σχέδια του ακροδεξιού AfD
Σχετικά Άρθρα
Ως μία «οικονομική καταστροφή» περιέγραψε μία ενδεχόμενη έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ ο καγκελάριος Olaf Scholz, ασκώντας κριτική στα σχέδια του ακροδεξιού AfD για... «Dexit».
Ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε ότι η χώρα «ωφελήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την ΕΕ και την ευρωπαϊκή συνεργασία», ενώ αναφέρθηκε και σε αντίστοιχο παράδειγμα, το Brexit, σχολιάζοντας πως ήταν μία οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε ό,τι αφορά στο AfD, υπογράμμισε πως η Γερμανία, δεδομένης της ιστορίας της, πρέπει να μετατραπεί σε ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς.
«Με τον ακροδεξιό λαϊκισμό να κερδίζει τόσο μεγάλη στήριξη στις ΗΠΑ, με το Brexit να βουλιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο στην οικονομική καταστροφή, με τόσες πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη να στηρίζονται από ακροδεξιούς λαϊκιστές και κάποιες φορές να συμμετέχουν σε αυτές, τότε εμείς στη Γερμανία έχουμε έναν ρόλο, δεδομένης της ιστορίας μας, να σταματήσουμε αυτή την τάση, και να το κάνουμε μαζί» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τους FT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης