Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καυστικό σχόλιο από τη Zakharova για τις «απαντήσεις» που θέλει να δώσει ο Biden στη Μέση Ανατολή

Ρωσία: Καυστικό σχόλιο από τη Zakharova για τις «απαντήσεις» που θέλει να δώσει ο Biden στη Μέση Ανατολή
«Είναι καιρός να λογοδοτήσει η Ουάσιγκτον για τα εγκλήματά της» ξεκαθαρίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Η Ουάσιγκτον πρέπει να «απαντήσει», αλλά «να απαντήσει στους ανθρώπους για τα εγκλήματά της», τόνισε με νόημα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, ότι δηλάδή «οι ΗΠΑ θα απαντήσουν» στην επίθεση με drone στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες.
«Είπε μια φράση, αλλά δεν την ολοκλήρωσε: Η Ουάσιγκτον θα "απαντήσει", αλλά μόνο στους ανθρώπους για τα εγκλήματά της. Για κάποιο λόγο, δεν θεωρείται υπεύθυνη ενώπιον του νόμου για εκείνες τις τρομερές, εγκληματικές και παράνομες ενέργειες που έκανε ενάντια σε τόσες χώρες και λαούς», υποστήριξε η εκπρόσωπος της Μόσχας, απαντώντας σε ερώτηση του Anadolu κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.
«Είναι καιρός να λογοδοτήσει η Ουάσιγκτον για τα εγκλήματά της, διότι ξέρουν να απαντούν μόνο με βία, να χρησιμοποιούν βία, η οποία δεν οδηγεί σε επίλυση καταστάσεων, αλλά μόνο τις επιδεινώνει», εξήγησε η διλπωμάτισσα.
Επισημαίνεται ότι ως αντίδραση στην επίθεση με drone στη συνοριακή περιοχή Συρίας-Ιορδανίας που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι η Ουάσιγκτον «θα απαντήσει», σχολιάζοντας ότι η επίθεση «διεξήχθη από ριζοσπαστικές μαχητικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και Ιράκ».
Ερωτηθείσα σχετικά με την ακρόαση του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την αγωγή της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας στην υπόθεση «καταγγελιών για γενοκτονία βάσει της Σύμβασης για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας», η Zakharova επιβεβαίωσε ότι η ρωσική νομική ομάδα θα είναι παρούσα στη Χάγη στις Παρασκευή.
«Αναμένουμε από το δικαστήριο να επιδείξει αμεροληψία και ανεξαρτησία ως το κύριο δικαστικό όργανο του οργανισμού του ΟΗΕ», σχολίασε
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι ουσιαστικά σχόλια θα γίνουν μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
«Και εφιστούμε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η απόφαση είναι προσωρινή και θα αφορά μόνο την παρουσία ή την απουσία της εξουσίας του δικαστηρίου να εξετάσει την υπόθεση», σημείωσε.
Το Κίεβο είχε καταθέσει αγωγή κατά της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2022, το δικαστήριο κάλεσε τη Ρωσική Ομοσπονδία να αναστείλει τη στρατιωτική της επιχείρηση στο ουκρανικό έδαφος και προέτρεψε επίσης και τις δύο πλευρές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη δίκη.
Τον Οκτώβριο του 2023, η Ρωσία υπέβαλε προκαταρκτικές ενστάσεις σχετικά με τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου και το παραδεκτό των ουκρανικών αιτιάσεων.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης