Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει - Μαζικός ξεσηκωμός των αγροτών στην Ευρώπη ενάντια στις πράσινες πολιτικές

Τι συμβαίνει - Μαζικός ξεσηκωμός των αγροτών στην Ευρώπη ενάντια στις πράσινες πολιτικές
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις έρχονται λίγους μήνες μόνο πριν τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, πυροδοτώντας ανησυχίες στις ευρωπαϊκές φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, οι οποίες βλέπουν την σαρωτική επέλαση της ακροδεξιάς να αμφισβητεί ευθέως την εξουσία τους
Σχετικά Άρθρα
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, εξαιτίας των ευρωπαϊκών πράσινων πολιτικών και των συνεπειών τους.
Το κίνημα των μπλόκων σαρώνει την γηραιά ήπειρο, σε μια περίοδο όπου η υπερφορολόγηση, η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος που έχει εκτοξευθεί και η κλιματική αλλαγή θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τους ίδιους τους αγρότες αλλά και συνολικά τον εργαζόμενο πληθυσμό των κρατών.
Οι χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τις διαμαρτυρίες είναι αναμφίβολα η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Γαλλία, ενώ οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν στην Ισπανία και την Πορτογαλία.
Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Gabriel Attal, υποσχέθηκε στους αγρότες έκτακτα κονδύλια και αυστηρότερους εμπορικούς ελέγχους στα ξένα προϊόντα, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντά τους.
Ωστόσο, αυτό μάλλον δεν ήταν αρκετό, καθώς οι συνδικαλιστές αγρότες δεν κάμφθηκαν από τις παραχωρήσεις που προσέφερε η γαλλική κυβέρνηση.
Ίσα ίσα, ενθάρρυναν τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν τον αγώνα.
Η αναταραχή στη Δύση είναι απλώς ένα από τα πολλά συμπτώματα ότι η ευρωπαίκή πολιτική δεν έχει καμία επαφή με τον μέσο, απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις , οι οποίες θα μπορούσαν σύντομα να πνίξουν την Ευρώπη, έρχονται λίγους μήνες μόνο πριν τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, πυροδοτώντας ανησυχίες στις ευρωπαϊκές φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, οι οποίες βλέπουν την σαρωτική επέλαση της ακροδεξιάς να αμφισβητεί ευθέως την εξουσία τους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης