Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι μόνο η Ουκρανία και η Γάζα: Ένας άλλος, απίστευτα άγριος πόλεμος έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο 50.000 ανθρώπων

Δεν είναι μόνο η Ουκρανία και η Γάζα: Ένας άλλος, απίστευτα άγριος πόλεμος έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο 50.000 ανθρώπων
Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας του πολέμου
Χωρίς να συνοδεύονται από παγκόσμιες διαδηλώσεις στους δρόμους, πορείες ακτιβιστών ή διαμάχες για τη χρηματοδότηση στο Κογκρέσο, τρία χρόνια πολέμου στη Μιανμάρ έχουν ήδη οδηγήσει στον θάνατο περίπου 50.000 ανθρώπων από τότε που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Το Αρχείο Δεδομένων Δεδομένων Ενόπλων Συγκρούσεων και Συμβάντων (ACLED) περιλαμβάνει τη Μιανμάρ σε έναν από τους 50 πιο βίαους πολέμους παγκοσμίως.
Εκατοντάδες μικρές πολιτοφυλακές έχουν σχηματιστεί για να πολεμήσουν τη χούντα από το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021 κατά του εκλεγμένου ηγέτη Aung San Suu Kyi.
Ο αριθμός των νεκρών στη Μιανμάρ ανέρχεται σε τουλάχιστον 47.000, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 8.000 αμάχων, αλλά όπως λέγεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι κατά12.000 μεγαλύτερος, συμπεριλαμβανομένων άλλων 2.000 νεκρών αμάχων όπως αναφέρει το Newsweek.
Οι μάχες στη Μιανμάρ εντάθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς μια «συμμαχία» ανταρτικών ομάδων κέρδισε έδαφος κατά των δυνάμεων του ηγέτη της χούντας Min Aung Hlaing, ο οποίος βρίσκεται υπό δυτικές κυρώσεις και παίρνει όπλα κυρίως από τη Ρωσία και την Κίνα.
Τα 
Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας του πολέμου.

myanmar-conflict-map-shows-widespread-fighting.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης