Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σταματήστε να χαζεύετε εδώ, παιδιά!» - Τι εκνεύρισε τόσο πολύ τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu

«Σταματήστε να χαζεύετε εδώ, παιδιά!» - Τι εκνεύρισε τόσο πολύ τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu
Σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή του πιο πρόσφατου συγκροτήματος πυροβολικού "Coalition SV"
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το έργο του επικεφαλής σχεδιαστή του εργοστασίου μηχανικής μεταφοράς Ural (JSC Uraltransmash), το οποίο παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή του πιο πρόσφατου συγκροτήματος πυροβολικού "Coalition SV".
Ο υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη επιθεώρησης στην επιχείρηση του Αικατερινούμπουργκ.
Επιτόπου ο Shoigu προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι ο στρατός έχει απόλυτη ανάγκη τα πιο πρόσφατα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία φέτος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία δεν τηρεί τις καθορισμένες προθεσμίες για τη μαζική παραγωγή αυτών των συγκροτημάτων. Στην ομιλία του προς τους σχεδιαστές, ο Shoigu εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την τρέχουσα πρόοδο των εργασιών:
"Σταματήστε να χαζεύετε εδώ, παιδιά! Ασχοληθήκαμε με αυτό το 2022. Θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν αυτά τα μηχανήματα, να βρίσκονται σε πλήρη δυναμικότητα το 2023".
Ο υπουργός τόνισε ότι τα αυτοκινούμενα όπλα Coalition SV είναι εξαιρετικά περιζήτητα και είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι εργασίες για τη δοκιμή τους και την έναρξη της μαζικής παραγωγής. Ο Shoigu επεσήμανε επίσης την ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή και η επισκευή συστημάτων πυροβολικού.
Σε απάντηση της κριτικής, ο γενικός διευθυντής της Uraltransmash Oleg Emelyanov ανέφερε ότι το 2023, ο όγκος παραγωγής συστημάτων πυροβολικού αυξήθηκε έξι φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης