Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία, Πολωνία θα σπεύσουν να πάρουν εδάφη της Ουκρανίας

Ουγγαρία, Πολωνία θα σπεύσουν να πάρουν εδάφη της Ουκρανίας
Θα πρόκειται για μια συγκλονιστική εξέλιξη, θα σήμαινε την αρχή μιας νέας εποχής λέει το κροατικό Advance
Στο σενάριο που θέλει την Ουγγαρία και την Πολωνία να σπεύδουν να καταλάβουν εδάφη της Ουκρανίας σε περίπτωση που ο ουκρανικός στρατός χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία και η Ουκρανία απωλέσει την κρατική της υπόσταση αναφέρεται δημοσίευμα του κροατικού Advance.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό μετά την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού, η Ουγγαρία να σπεύσει να επωφεληθεί, κίνηση που με τη σειρά της αναμένεται να πυροδοτήσει αντίστοιχη ενέργεια και από την Πολωνία.
«Στην πραγματικότητα, σε πολλές γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, θα υπάρξουν εκείνοι που θα άρπαζαν άπληστα ένα μέρος της Ουκρανίας και θα οικειοποιούνταν αυτό το μέρος για τον εαυτό τους, εάν η Ουκρανία βρισκόταν στα τελευταία της.
Όλοι θα έτρεχαν για να αποκομίσουν κέρδη» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο εκτιμά ότι εάν η Ουγγαρία διεκδικήσει την Υπερκαρπάθια, όπου ζουν περίπου 150.000 Ούγγροι, η Πολωνία θα συμμετείχε αμέσως στη διαδικασία.
«Μια τέτοια στροφή αναμφίβολα θα συγκλόνιζε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα σήμαινε την αρχή μιας νέας εποχής» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο ηγέτης του ουγγρικού ακροδεξιού κόμματος «Η Πατρίδα μας», László Toroczkai υποστήριξε ότι η Ουγγαρία θα μπορούσε να διεκδικήσει την Υπερκαρπάθια, εάν η Ουκρανία χάσει την κρατική της υπόσταση λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.
Η Υπερκαρπάθια, περιφέρεια της δυτικής Ουκρανίας, ήταν μέρος της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, η οποία μετά τον Α’Παγκόσμιο πόλεμο έγινε μέρος της Τσεχοσλοβακίας.
Από το 1939, μέρος αυτής της περιοχής, πέρασε στην Ουγγαρία, αλλά μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, υπεγράφη συμφωνία στη Μόσχα για την ένταξη της περιοχής στην Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης