Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνετρίβη αμερικανικό F-16 στη Νότια Κορέα – Σώος ο πιλότος

Συνετρίβη αμερικανικό F-16 στη Νότια Κορέα – Σώος ο πιλότος
Είναι η τρίτη συντριβή μαχητικού F-16 από τον Μάιο του 2023 - Σε όλες τις περιπτώσεις οι πιλότοι διεσώθησαν
Μαχητικό αεροσκάφος F-16 των ΗΠΑ συνετρίβη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας, αλλά όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος κατάφερε να κάνει έγκαιρα χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και να διασωθεί.
Σε ανακοίνωση του ο αμερικανικός στρατός αναφέρει πως «F-16 Fighting Falcon αντιμετώπισε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εν πτήσει πάνω από τη Δυτική Θάλασσα και κατέπεσε περί τις 08:41 (τοπική ώρα• 01:41 ώρα Ελλάδας)».
Διευκρινίζεται επίσης πως ο χειριστής του μαχητικού έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και κατόπιν «διασώθηκε περί τις 09:30 (02:30)».
Όπως αναφέρεται, ο πιλότος ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, ενώ «διακομίστηκε σε κέντρο υγείας για να υποβληθεί σε εξετάσεις».
Ο αμερικανικός στρατός εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» στη Νότια Κορέα για τη συνδρομή της που «επέτρεψε την ταχεία διάσωση του πιλότου μας».
«Πλέον θα επικεντρωθούμε στην έρευνα και την ανάκτηση του αεροσκάφους» επισημαίνουν οι Αμερικάνοι, αναφέροντας πως τα αίτια του ατυχήματος δεν θα δημοσιοποιηθούν προτού ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργείται.
Πρόκειται για την τρίτη συντριβή αμερικανικού καταδιωκτικού αυτού του τύπου στη Νότια Κορέα από τον Μάιο του 2023.
Και στις τρεις περιπτώσεις, οι χειριστές των μαχητικών διασώθηκαν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης