Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alphabet: Εκτόξευση κερδών το δ' τρίμηνο 2023, στα 20,7 δισ. δολάρια

tags :
Alphabet: Εκτόξευση κερδών το δ' τρίμηνο 2023, στα 20,7 δισ. δολάρια
Από άλλον πλανήτη (ξανά) οι οικονομικές επιδόσεις της Alphabet
Σχετικά Άρθρα
Ασύλληπτες οικονομικές επιδόσεις ανακοίνωσε για ακόμη ένα τρίμηνο η Alphabet, μητρικής της κολοσσιαίας Google.
Συγκεκριμένα, για το δ' τρίμηνο του 2023, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 20,7 δισεκ. δολάρια (!), έναντι 13,2 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού αυξήθηκαν στα 86,3 δισεκ. δολάρια, από 76 δισεκ. πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφθασαν τα 23,7 δισεκ. δολάρια.
«Είμαστε ικανοποιημένοι (…) με την αυξανόμενη συνεισφορά από το YouTube και το Cloud. Καθένα από αυτά επωφελείται ήδη από τις επενδύσεις και την καινοτομία μας στην τεχνητή νοημοσύνη. Τα καλύτερα έρχονται. (...) Ολοκληρώσαμε το 2023 με πολύ ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας για να ανασχεδιάζουμε διαρκώς τη βάση κόστους μας καθώς επενδύουμε για να υποστηρίξουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξής μας», δήλωσε η Ruth Porat, CFO.
Τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube για το τρίμηνο ανήλθαν σε 9,2 δισεκ. δολάρια (έναντι 7,96 δισεκ. πριν από ένα χρόνο), ενώ το Cloud συνείσφερε 9,19 δισεκ. δολάρια (έναντι 7,32 δισεκ. πριν από ένα χρόνο).
Οι "Συνδρομές, οι πλατφόρμες και οι συσκευές Google" που περιλαμβάνουν έσοδα από Play Store και μη διαφημιστικά έσοδα από το YouTube, διαμορφώθηκαν σε 10,79 δισεκ. δολάρια, σε σύγκριση με 8,79 δισεκ. το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.
Παραδόξως, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, μετα-συνεδριακά η μετοχή υποχωρεί άνω του 4% στη Wall Street, με χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 2 τρισεκ. δολαρίων!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης