Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο Βέλγιο – Θα αποκλείσουν την πρόσβαση στη Βόρεια Θάλασσα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο Βέλγιο – Θα αποκλείσουν την πρόσβαση στη Βόρεια Θάλασσα
Το συνδικάτο Algemeen Boerensyndicaat κάλεσε τα μέλη του να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία
Σχετικά Άρθρα
Αντιπροσωπεία των Βέλγων αγροτών δήλωσε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ότι σχεδιάζουν να αποκλείσουν για 36 ολόκληρες ώρες την πρόσβαση στο λιμάνι της χώρας στη Βόρεια Θάλασσα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου, οπότε η οικονομική ζημιά θα είναι υπολογίσιμη.
Εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής δήλωσε ότι οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει πέντε δρόμους για τα φορτηγά, αν και άφηναν τα αυτοκίνητα να περάσουν.
Ανέφερε επίσης πως δεν είναι ακόμη σαφές ποιες θα είναι οι συνέπειες από ενδεχόμενο αποκλεισμό στη λειτουργία του λιμανιού και ότι το λιμάνι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διοργανωτές μέσω της αστυνομίας.
Το συνδικάτο Algemeen Boerensyndicaat κάλεσε τα μέλη του να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία.
«Οι αγρότες είναι απελπισμένοι, πραγματικά απελπισμένοι.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση εδώ και χρόνια ότι αυτό θα συνέβαινε», τόνισε ο υπεύθυνος πολιτικής του συνδικάτου Mark Wulfrancke.
Ο Μ. Wulfrancke κάλεσε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν ότι η τιμή των τροφίμων αντανακλά το πρόσθετο κόστος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι αγρότες για να συμμορφωθούν με τα αυξανόμενα περιβαλλοντικά πρότυπα της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης