Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση από τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης στη Citibank για τη μη αποζημίωση των πελατών της

Μήνυση από τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης στη Citibank για τη μη αποζημίωση των πελατών της
Η Citibank από μέρους της απάντησε ότι είχε πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πελατών της
Σχετικά Άρθρα
Μήνυση εναντίον της Citibank υπέβαλε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατηγορώντας την τράπεζα ότι δεν κατάφερε να προστατέψει τους πελάτες της από ηλεκτρονική απάτη και να τους αποζημιώσει, γεγονός που είχε μεγάλο κόστος για την πολιτεία.
Στην μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Manhattan η Γενική Εισαγγελέας, Leticia James, ισχυρίζεται ότι τα χαλαρά πρωτόκολλα ασφαλείας της τράπεζας οδήγησαν τους απατεώνες στην εύκολη πρόσβαση στους λογαριασμούς των πελατών ώστε να κλέψουν τις καταθέσεις τους μέσω μη εξουσιοδοτημένων εμβασμάτων.
«Οι τράπεζες υποτίθεται ότι είναι το ασφαλέστερο μέρος για να φυλάξεις τα χρήματά σου, παρόλα αυτά η αμέλεια της Citi επέτρεψε στους απατεώνες να κλέψουν εκατομμύρια δολάρια από σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους» ανέφερε η James.
Η Citibank από μέρους της απάντησε ότι είχε πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πελατών της.
Στην μήνυσή της, η Γενική Εισαγγελέας ζητάει από την τράπεζα να αποκαλύψει  τα κέρδη της, να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση του νόμου και να διορίσει έναν τρίτο ελεγκτή για τον εντοπισμό όλων των πελατών που ζημιώθηκαν.
Η James σημειώνει ότι οι πελάτες που ανέφεραν την απάτη, περίμεναν για μεγάλο χρονικά διάστημα στο τηλέφωνο και ενημερώθηκαν από το προσωπικό της Citi ότι θα τους επιστραφεί το ποσό, παρόλο που η τράπεζα δεν έλαβε μέτρα για να ανακτήσει τα χρήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης