Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nassim Taleb: Σε σπιράλ θανάτου οι ΗΠΑ – Υπέρογκο δημόσιο χρέος και δημοσιονομικό έλλειμμα

Nassim Taleb: Σε σπιράλ θανάτου οι ΗΠΑ – Υπέρογκο δημόσιο χρέος και δημοσιονομικό έλλειμμα
Η πρόβλεψη του συγγραφέα του «Μαύρου Κύκνου»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εισέλθει σε ένα «σπιράλ χρέους» που ισοδυναμεί με «σπιράλ θανάτου» εξαιτίας του τεράστιου όγκου δημοσίου χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, προειδοποίησε ο γνωστός συγγραφέας του «Μαύρου Κύκνου», Nassim Taleb.
Αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, «θα χρειαστεί ένα θαύμα για να αντιστραφεί η ζημιά», σημείωσε μιλώντας σε κοινό, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο κ. Taleb περιέγραψε το αυξανόμενο φορτίο χρέους των ΗΠΑ ως... «Λευκό Κύκνο», για να προσδιορίσει μία κατάρρευση των ΗΠΑ ως ένα διόλου απίθανο ή αιφνιδιαστικό γεγονός.
Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στον αντίκτυπο στις αγορές, αλλά εξήγησε ότι οι «Λευκοί Κύκνοι» αφοορύν μια οικονομία πολύ πιο ευάλωτη σε κραδασμούς.
Πρόσθεσε ότι το Κογκρέσο επεκτείνει συνεχώς το ανώτατο όριο χρέους και προχωρά σε συμφωνίες «επειδή φοβάται τις συνέπειες του να κάνει το σωστό». «Τελικά, θα βρεθούν σε μια σπείρα χρέους».
Με τον κόσμο να είναι πολύ πιο διασυνδεδεμένος λόγω της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Taleb είπε ότι τα προβλήματα μίας περιοχής μπορούν να διαδοθούν σε όλο τον κόσμο.
Όταν ο κ. Taleb ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η «σπείρα θανάτου» των ΗΠΑ, είπε, «χρειαζόμαστε κάτι από έξω, ή ίσως κάποιο είδος θαύματος», προσθέτοντας ότι αυτό τον κάνει «κάπως μελαγχολικό για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στον δυτικό κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης