Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Λευκός Οίκος: Εκκλήσεις για εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ - Σαουδικής Αραβίας

ΗΠΑ - Λευκός Οίκος: Εκκλήσεις για εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ - Σαουδικής Αραβίας
«Ακόμα πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία εδώ», επέμεινε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby δήλωσε σήμερα (30/1) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να πιστεύουν στην πιθανότητα μιας συμφωνίας εξομάλυνσης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, παρόλο που η παράταση των Συμφωνιών του Αβραάμ -είχαν υπογραφεί από τη διοίκηση Trump- δέχεται αυξανόμενη κριτική και το Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.
«Ακόμα πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία εδώ», επέμεινε ο Kirby, απευθυνόμενους σε δημοσιογράφους την Τρίτη, συμπληρώνοντας ότι σημειώνεται επίσης πρόοδος προς μια πιθανή συμφωνία μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Τέλος, ενημέρωσε για τις συναντήσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan με επισκεπτόμενους αξιωματούχους του Κατάρ και τις διαβουλεύσεις τους σχετικά με μια πιθανή συμφωνία που περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα.
Επισημαίνεται ότι το Ριάντ τηρεί ψυχρή στάση απέναντι σε μια εξομάλυνση των σχέσεων με το εβραϊκό κράτος ελλείψει προόδου στην προσπάθεια των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κράτος.
Απεναντίας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu έχει εκφράσει την ελπίδα να εγκαθιδρύσει σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, η οποία συμμερίζεται τις ανησυχίες του Ισραήλ για το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης