Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία κατά Δύσης: Συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων η αναστολή χρηματοδότησης της UNRWA

Ρωσία κατά Δύσης: Συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων η αναστολή χρηματοδότησης της UNRWA
Η αναστολή χρηματοδότησης θέτει σε κίνδυνο την παροχή βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας
Σχετικά Άρθρα
Ο Sergey Lavrov κατήγγειλε σήμερα 30/1 την αναστολή της χρηματοδότησης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) από πολλές χώρες, χαρακτηρίζοντας την κίνηση "συλλογική τιμωρία" των Παλαιστινίων.
Δώδεκα χώρες ανέστειλαν όλες τις μελλοντικές πληρωμές στην UNRWA, στην οποία είναι εγγεγραμμένοι περίπου 5,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, μετά τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι κάποιοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας του ΟΗΕ εμπλέκονται στην επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.
Μεταξύ αυτών των χωρών είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ιαπωνία.
Αυτή η αναστολή χρηματοδότησης θέτει σε κίνδυνο την παροχή βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, η οποία έχει σχεδόν ισοπεδωθεί έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες πολέμου και ο θύλακας είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.
Η UNRWA από την πλευρά της απέλυσε δώδεκα εργαζομένους της, που φέρονται να σχετίζονται με τις ισραηλινές κατηγορίες.
"Αυτό που συνέβη και συμβαίνει είναι μια συλλογική τιμωρία, που απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο", δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ομόλογό του της Γκάμπια στη Μόσχα.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κ. Lavrov, ζήτησε να διεξαχθεί "έρευνα" για να διαπιστωθούν τα γεγονότα.
"Αλλά αν αντί αυτής της έρευνας υπάρξει μια συλλογική τιμωρία της UNRWA και, κυρίως, εκείνων στους οποίους ο ΟΗΕ παρέχει ανεκτίμητη βοήθεια, τότε νομίζω ότι αυτό είναι μια λάθος απόφαση", τόνισε.
Νωρίτερα σήμερα 30/1, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε ότι αυτή η αντιπαράθεση για την UNRWA και οι κατηγορίες του Ισραήλ "εκτρέπουν την προσοχή" από την ανθρωπιστική κρίση και τους σχεδόν 27.000 νεκρούς στη Γάζα. "Οι εγκληματικές ενέργειες δεν θα πρέπει ποτέ να μένουν ατιμώρητες. Όμως η τρέχουσα συζήτηση απλώς εκτρέπει την προσοχή από αυτό που πραγματικά συμβαίνει κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό στη Γάζα", δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης