Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναθεωρητές της Ιστορίας έκαναν έκθεση στο Λονδίνο για να δείξουν ότι οι πρόγονοι των Βρετανών ήταν μαύροι

Αναθεωρητές της Ιστορίας έκαναν έκθεση στο Λονδίνο για να δείξουν ότι οι πρόγονοι των Βρετανών ήταν μαύροι
Προφανώς, καμία επιστημονική έρευνα δεν οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα
Σχετικά Άρθρα
Μια έκθεση-ύμνος στη «διαφορετικότητα» που διεξήχθη στο Λονδίνο τις προηγούμενες μέρες, έχει βάλει σκοπό να διαστρεβλώσει την ιστορία και την πραγματικότητα.  
Τι προβάλλει αυτή η έκθεση λοιπόν;
Ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Βρετανίας ήταν μαύροι και ότι «η Βρετανία ήταν μαύρη για 7.000 χρόνια πριν από την άφιξη των λευκών».
Απίστευτο; Κι όμως, αληθινό.
Η έκθεση με τον τίτλο «Λαμπρή Βρετανική Ιστορία των Μαύρων» που πραγματοποιήθηκε στο Black Cultural Archives στο Brixton του νότιου Λονδίνου, έλαβε χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους για να εκστομίσει αυτά τα χονδροειδή μεταμοντέρνα ψέματα.
Στο πρώτο κιόλας έκθεμα που συναντούσε κανείς όταν έμπαινε στην έκθεση διάβαζε τα εξής: «Με την εξέταση του DNA, οι επιστήμονες έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη - οι πρώτοι μετανάστες στη Βρετανία πριν από περίπου 12.000 χρόνια είχαν μαύρο δέρμα.
Ναι, σωστά, οι πρώτοι Βρετανοί ήταν μαύροι!».
Προφανώς, καμία επιστημονική έρευνα δεν οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.
Όλα αυτά βασίζονται στη «ανακάλυψη» του Cheddar Man, δηλαδή κάποιων ανθρώπινων λειψάνων ενός πρωτόγονου που ζούσε στη Βρετανία, για τον οποίο οι ερευνητές αρχικά ισχυρίστηκαν ότι πιθανώς να είχε σκούρο δέρμα.
Στην έκθεση επίσης, γινόταν αναφορά και στον «μαύρο» Ρωμαίο αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, ο οποίος στην πραγματικότητα είχε ιταλική και μεσανατολική καταγωγή.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η έκθεση δέχθηκε τη σφοδρότατη κριτική όλης της σοβαρής πανεπιστημιακής κοινότητας της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης