Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ γίνεται έρμαιο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας – Πρόταση για αντικατάσταση των… «σεξιστικών» λέξεων

Η ΕΕ γίνεται έρμαιο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας – Πρόταση για αντικατάσταση των… «σεξιστικών» λέξεων
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λέξη «αρρενωπός» η οποία εκφράζει ενσωματωμένο φαλλοκρατισμό
Σχετικά Άρθρα
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, αποτελώντας θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε να απαλειφθεί από το αγγλικό λεξιλόγιο κάθε «έμφυλη λέξη», ώστε να μην προωθείται ο σεξισμός.
Σύμφωνα με την Telegraph, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων έχει επεξεργαστεί ένα έγγραφο 61 περίπου σελίδων στο οποίο περιγράφει ποιες «έμφυλες» λέξεις πρέπει να αντικατασταθούν από άλλες που δεν θα έχουν σεξιστικές συνδηλώσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λέξη «αρρενωπός» η οποία εκφράζει ενσωματωμένο φαλλοκρατισμό.
Ο συντηρητικός βουλευτής Nigel Mills σχολίασε πως «πρόκειται για απόλυτη τρέλα.
Είναι μια επίθεση στην αγγλική γλώσσα».
Η παράνοια όμως δεν σταματάει εδώ.
Από το ίδιο Ινστιτούτο, προτείνεται και η αλλαγή στη σειρά εκφοράς ζέυγων λέξεων  όπως «βασιλιάς και βασίλισσα»«κύριος και κυρία», έτσι ώστε το θηλυκό να λέγεται πρώτο.
Εκεί όμως που το πράγμα ξεφεύγει εντελώς από τους νόμους της λογικής, είναι με την πρόταση που τέθηκε να διαγραφούν λέξεις που προβάλλουν με υποτιμητικό δήθεν τρόπο τη γυναικεία φύση.
Στο έγγραφο λοιπόν προτείνεται να αντικατασταθούν ακόμα και λέξεις όπως «αυταρχική», «πιεστική» και «τσιριχτή», επειδή συνειρμικά στο μυαλό των περισσοτέρων, οι λέξεις αυτές συνδέονται με τις γυναίκες.
Με τη φόρα που έχει πάρει, το ινστιτούτο της ΕΕ σε λίγο θα προτείνει την αντικατάσταση της λέξης «ανδρισμός» από κάποια λιγότερο…τοξική. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης