Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα των Houthis σε ΗΠΑ και Βρετανία: Προετοιμαστείτε για σύγκρουση μακράς διαρκείας

Αυστηρό μήνυμα των Houthis σε ΗΠΑ και Βρετανία: Προετοιμαστείτε για σύγκρουση μακράς διαρκείας
«Είμαστε προετοιμασμένοι για μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της τυραννίας» διαμηνύει ο ανώτατος στρατιωτικός των ανταρτών
O Mohamed al-Atifi, ανώτατος Διοικητής των ανταρτών Houthis, έστειλε αυστηρό μήνυμα στις δυτικές δυνάμεις, διαμηνύοντας σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση μακράς διαρκείας με την οργάνωση της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.
«(…) Είμαστε προετοιμασμένοι για μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της τυραννίας. Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και όσοι συντονίστηκαν μαζί τους πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της κυρίαρχης απόφασης της Υεμένης και ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση ή διαφωνία επ' αυτού» τόνισε σχετικά ο ανώτατος στρατιωτικός των ανταρτών.
Eπισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αντέδρασαν στις πρόσφατες επιθέσεις των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα, πραγματοποιώντας δεκάδες πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους σε περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση της Υεμένης τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, οι Houthis παραμένουν απτόητοι, συνεχίζοντας τα χτυπήματά τους σε δυτικά πλοία που διαπλέουν από την Ερυθρά Θάλασσα.
Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Abdul Malik al-Houthi, ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, επεσήμανε ότι οι μαχητές του έχουν εκτοξεύσει μέχρι στιγμής 200 drones και 50 πυραύλους για την υποστήριξη της Γάζας και υποσχέθηκε να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης