Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θέλει να αντικαταστήσει τη Wagner με νέο στρατό στην Αφρική - Ψάχνει 20.000 νεοσύλλεκτους

Η Ρωσία θέλει να αντικαταστήσει τη Wagner με νέο στρατό στην Αφρική - Ψάχνει 20.000 νεοσύλλεκτους
Το Africa Corps επιδιώκει να στρατολογήσει νέους στρατιώτες και πρώην μαχητές της Wagner
Η Ρωσία αναζητά περίπου 20.000 νεοσύλλεκτους για έναν νέο στρατό που θα αντικαταστήσει την ομάδα μισθοφόρων Wagner στην Αφρική.
Το Africa Corps, το νέο όνομα για την παραστρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή του Σαχέλ, θα ενσωματώνει ένα δίκτυο βάσεων που θα ελέγχεται από το υπουργείο Άμυνας, ανέφερε το Bloomberg.
Ο J. Peter Pham, πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Σαχέλ, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι η κίνηση αυτή αποτελεί "αναγνώριση εκ μέρους του Κρεμλίνου ότι υπάρχει μια ευκαιρία που μπορεί να εκμεταλλευτεί".
"Εάν επισημοποιηθεί... θα είναι σίγουρα μια πολύ πιο σημαντική και δυνητικά μόνιμη μετατόπιση στις γεωπολιτικές και διπλωματικές ευθυγραμμίσεις".
Το Africa Corps επιδιώκει να στρατολογήσει νέους στρατιώτες και πρώην μαχητές της Wagner, μέχρι τα μέσα του έτους για να αναπτυχθεί σε τουλάχιστον πέντε χώρες - Μπουρκίνα Φάσο, Λιβύη, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Νίγηρα, αναφέρει το Bloomberg.
Το μέλλον της ομάδας Wagner ήταν αβέβαιο μετά τον θάνατο του ηγέτη της Yevgeny Prigozhin σε αεροπορικό δυστύχημα τον Αύγουστο, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ενεργή, ανέφερε το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης