Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κουβέιτ εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής περισσότερων από 100 αρμάτων μάχης T-84 στην Ουκρανία

Το Κουβέιτ εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής περισσότερων από 100 αρμάτων μάχης T-84 στην Ουκρανία
Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης M-84AV είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του γιουγκοσλαβικού M-84A που βασίζεται στο σοβιετικό T-72A
Το Κουβέιτ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής περισσότερων από 100 αρμάτων μάχης M-84AV στην Κροατία για γενική επισκευή και εκσυγχρονισμό στις εγκαταστάσεις της μηχανικής εκμετάλλευσης Djuro Djakovic στο Slavonski Brod, τα οποία ενδεχομένως σε επόμενη φάση θα μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης M-84AV είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του γιουγκοσλαβικού M-84A που βασίζεται στο σοβιετικό T-72A.
Η αρχική παραγγελία του Κουβέιτ για 200 μονάδες το 1989 δεν ολοκληρώθηκε πλήρως λόγω της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ και της έκρηξης συγκρούσεων στα Βαλκάνια.
Το άρμα M-84AV συμμετείχε στην επιχείρηση Desert Storm, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε σε μάχη λόγω της ομοιότητάς του με το ιρακινό T-72.
Η πιθανή μεταφορά αρμάτων μάχης στην Ουκρανία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του κροατικού στρατού με άρματα μάχης Pz 87 (Leopard 2A4) από την Ελβετία.
Η Κροατία, με τη σειρά της, σκέφτεται να αναβαθμίσει το M-84 της στις εκδόσεις M-84A4 «Sniper», M-84D και M-95 «Degman».
Την είδηση ​​για πιθανή μεταφορά τανκς στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν πηγές από διάφορες χώρες.
Πάντως, ξεκαθαρίζεται ότι τα τανκς δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης