Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Παράλογος ο ισχυρισμός για εισβολή της Ρωσίας σε άλλες χώρες

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας):  Παράλογος ο ισχυρισμός για εισβολή της Ρωσίας σε άλλες χώρες
Ο παραλογισμός τέτοιων δηλώσεων είναι ξεκάθαρος σε όλους, τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Είναι "παράλογο" να υπονοείται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει σε άλλα έθνη μετά την Ουκρανία, διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov. 
Το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε σχόλια που έκανε σήμερα ο Lavrov σε συνάντηση με επικεφαλής διπλωματικών αποστολών που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.
Αναφέρθηκε ότι η Ουκρανία αποτελεί "αμυντικό προπύργιο" για την Ευρώπη μπροστά στη Ρωσία, καθώς και σε προτάσεις των τελευταίων εβδομάδων ότι οι Βαλτικές χώρες, η Σουηδία και η Φινλανδία θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες στη σειρά μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.
Ο Joe Biden δήλωσε επίσης πρόσφατα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ εάν διεκδικήσει τη νίκη στον πόλεμο της Ουκρανίας - με τον Lavrov να φαίνεται να αναφέρεται και σε αυτό.
"Ο παραλογισμός τέτοιων δηλώσεων είναι ξεκάθαρος σε όλους, σε όποιον καταλαβαίνει την ιστορία στον παραμικρό βαθμό και κατανοεί τους στόχους που ανακοινώσαμε ανοιχτά, χωρίς να κρύβουμε, σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία", φέρεται να είπε ο Lavrov στο στρογγυλό τραπέζι.
Σημείωσε ότι ο στόχος του πολέμου ήταν "η εξάλειψη της ιστορικής αδικίας" και με τη σειρά του κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ηγούνται του ΝΑΤΟ στην απειλή της ασφάλειας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης