Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Ανακαλεί 50.000 οχήματα λόγω προβλήματος στους αερόσακους – Δεκάδες οι νεκροί μέχρι τώρα

Toyota: Ανακαλεί 50.000 οχήματα λόγω προβλήματος στους αερόσακους – Δεκάδες οι νεκροί μέχρι τώρα
Μόνο την τελευταία δεκαετία, πάνω από 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata ανακλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες
Σχετικά Άρθρα
Την ανάκληση 50.000 παλαιότερων οχημάτων της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η ιαπωνική Toyota, η οποία ζητά από τους ιδιοκτήτες τους να προβούν το ταχύτερο δυνατό σε εργασίες επισκευής.
Ο λόγος είναι ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκρηξης του αερόσακου που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα για τους επιβαίνοντες στο όχημα.
Ο κολοσσός ανακοίνωσε ότι η προειδοποίηση «Μην οδηγείτε» αφορά συγκεκριμένα μοντέλα όπως τα Corolla 2003-2004, Corolla Matrix 2003-2004 και RAV4 2004-2005 που διαθέτουν τους αερόσακους τύπου Takata.
Τουλάχιστον 30 θάνατοι παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 26 θανάτων στις ΗΠΑ και εκατοντάδων τραυματισμών σε οχήματα διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών από το 2009, σχετίζονται με τους εν λόγω αερόσακους  οι οποίοι όταν εκρήγνυνται εκτοξεύουν μεταλλικά σκάγια εντός του οχήματος.
Μόνο την τελευταία δεκαετία, πάνω από 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata ανακλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τουλάχιστον 20 αυτοκινητοβιομηχανίες, στη μεγαλύτερη επανάκληση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του αυτοκινήτου.
Η Toyota ανακοίνωσε ότι η ανάκληση των RAV4 αφορά τον αερόσακο του οδηγού ενώ οι άλλες ανακλήσεις αφορούν μόνο τον αερόσακο του συνοδηγού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης