Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι επίσημο: Το μεταγωγικό IL-76 επλήγη στον αέρα - Lavrov (Ρωσία): Κοντά στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε

Είναι επίσημο: Το μεταγωγικό IL-76 επλήγη στον αέρα - Lavrov (Ρωσία): Κοντά στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε
Η Δύση δεν θέλει να καταλάβει ότι τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία καταλήγουν σε διάφορα hot spot παγκοσμίως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Και επίσημα πλέον η Ρωσία επιβεβαιώνει πως το ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου και που συνετρίβη στη ρωσική επαρχία Belgorod, επλήγη από εξωτερικό αντικείμενο.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ρωσίας, υποστηρίζει πως τα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους επιβεβαιώνουν πως το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο επλήγη στον αέρα.

Τα μαύρα κουτιά

«Τα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά αποκλείουν όλες τις πιθανές εκδοχές για τη συντριβή του IL-76 και επιβεβαιώνουν ότι το αεροπλάνο υπέστη κάποιου είδους εξωτερική επιρροή, δηλαδή καταρρίφθηκε στον αέρα.
Όλα είναι πλέον προφανή» υποστήριξε Ρώσος αξιωματούχος, επισημαίνοντας πως είναι σε εξέλιξη η ανάλυση από τα δεδομένα των μαύρων κουτιών.
«Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Δεν υπάρχει καμία βιασύνη» επισήμανε ο Ρώσος ειδικός.

Lavrov: Δεν σταματάμε την έρευνα

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov διεμήνυσε πως η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την έρευνα για την συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους.
«Ο Zelensky, τον οποίο αποκαλούν πρόεδρο εκεί στην Ουκρανία, ζήτησε μια διεθνή έρευνα.
Που είναι αυτή η διεθνής έρευνα τώρα;
Διεξάγουμε τη δική μας έρευνα, αλλά δεν αποκλείουμε από αυτήν, αυτούς που θέλουν να μάθουν την αλήθεια» υποστήριξε ο Lavrov.

Θα βρούμε το όπλο

Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ρωσία είναι κοντά και στο να βρει τι είδους όπλο χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του αεροπλάνου.
«Στις 24 Ιανουαρίου, από δυτικά όπλα, τα οποία τώρα βρίσκουμε τίνος παραγωγής ήταν, το IL-76 καταρρίφθηκε» υπογράμμισε ο Lavrov.

Δυτικά όπλα σε διάφορα hot spots

Επιπλέον, ο Lavrov υποστήριξε πως η Δύση δεν θέλει να καταλάβει πως πολλά από τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία, καταλήγουν σε διάφορα hot spots σε όλο τον κόσμο.
«Μια άλλη πτυχή που η Δύση δεν θέλει πραγματικά να προσέξει είναι η εξάπλωση των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία σε διάφορα hot spots, όπου χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, από εξτρεμιστές και τρομοκράτες» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση ότι πείθει μια σειρά από κράτη να μεταφέρουν ρωσικά όπλα στην Ουκρανία χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει σχετικά τη Μόσχα, κάτι που προβλέπεται ρητά από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης