Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ...σκυλί που δεν δαγκώνει - Κίνηση εντυπώσεων η μεγάλη άσκηση με 90.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ...σκυλί που δεν δαγκώνει - Κίνηση εντυπώσεων η μεγάλη άσκηση με 90.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία
Η άσκηση Steadfast Defender 2024 χαιρετίζεται ως η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο
Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ευρώπη, ποτέ δεν είχε τέτοιο σχέδιο, αλλά η υστερία που έχει καταβάλλει το ηττημένο ΝΑΤΟ και την ηττημένη συλλογική Δύση… θολώνει την ήδη θολή κρίση των στρατιωτικών παραγόντων…
To NATO μετά την ήττα σοκ στην Ουκρανία επινοεί εχθρό και ο νέος μεγάλος εχθρός είναι η Ρωσία, με τη διαφορά όμως ότι η Ρωσία ουδέποτε είχε σχέδιο να επιτεθεί στην Ευρώπη…
Η Ρωσία θέλει μόνο να λύσει το Ουκρανικό ζήτημα και δικαιολογημένα…
Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ με 90.000 στρατιώτες ωστόσο ευθέως απειλεί τη Ρωσία η οποία αισθάνεται άνετα… ο ρωσικός στρατός απέδειξε ότι έχει την Δύση στον συμβατικό πόλεμο…
Οι ασκήσεις εντυπώσεων είναι πρόβα πολέμου, αλλά υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά η Ρωσία είναι πολύ ψύχραιμη για να πέσει στα παιχνίδια εντυπώσεων του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο η Ρωσία έχει καταφέρει να διαθέτει την πιο ετοιμοπόλεμη στρατιωτική μηχανή διεθνώς ξεπερνώντας όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ μαζί...
Η Ουκρανία προετοίμασε την Ρωσία και απέδειξε την σοβαρές αδυναμίες του ΝΑΤΟ
Μια τεράστια στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024 έχει ξεκινήσει.
Η άσκηση Steadfast Defender 2024 χαιρετίζεται ως η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Θα λάβουν μέρος περίπου 90.000 στρατιώτες και από τα 31 κράτη μέλη.
Επίσης, η Σουηδία -η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της επίσημης ένταξης στη συμμαχία μετά την καθυστερημένη υπογραφή του τουρκικού κοινοβουλίου- αναμένεται να στείλει στρατεύματα και εξοπλισμό.
«Η Συμμαχία θα επιδείξει την ικανότητά της να ενισχύσει τον ευρωατλαντικό χώρο μέσω διατλαντικών κινήσεων δυνάμεων από τη Βόρεια Αμερική», ανέφερε μια δήλωση του ΝΑΤΟ.
Το επίκεντρο των ασκήσεων είναι η βελτίωση της ετοιμότητας για την ανάπτυξη πόρων του ΝΑΤΟ σε ταχεία και μεγάλη κλίμακα από τη Βόρεια Αμερική και άλλα μέρη προκειμένου να υπερασπιστεί την Ευρώπη από εισβολή .
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν τις προγραμματισμένες ασκήσεις ως ουσιαστικά πρόβα πολέμου εναντίον του ρωσικού κράτους.
«Το ΝΑΤΟ καθιστά απολύτως σαφές ότι οι ελιγμοί θα στοχεύουν σε κινήσεις για την πραγματοποίηση μιας άμεσης, κατά μέτωπο σύγκρουσης με τη Ρωσία, καθώς το ΝΑΤΟ απέτυχε στην Ουκρανία και σχεδιάζει την επόμενη κίνηση στην Ουκρανία».
Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές αποδοκιμάζουν επίσης τις ασκήσεις ως ένα επόμενο σημαντικό βήμα στην κλιμάκωση του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
«Μια κατάσταση όπου ένας εχθρός επινοείται ουσιαστικά αναβιώνει την ίδια την ιδέα της διατήρησης του ΝΑΤΟ ως αντίβαρου σε αυτήν την υποτιθέμενη απειλή», τόνισε ο Viktor Mizin, αναλυτής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Επιπλέον, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αυξημένες αμυντικές δαπάνες».
«Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώσει την απάντηση της συμμαχίας 31 εθνών σε μια επίθεση από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο ετών σύγκρουσης στην Ουκρανία, τα γεράκια στη Δύση αναφέρουν ψευδώς ότι η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο και αλλού στην Ανατολική Ευρώπη.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό πρόκειται να συμβεί.
Οι ασκήσεις αναμένεται να διεξαχθούν ακόμη και μέχρι την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, κοντά στα ρωσικά σύνορα, και επίσης θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 80 αεροσκάφη και πάνω από 1.100 οχήματα μάχης, μαζί με περίπου 50 πολεμικά αεροσκάφη από πολλά κράτη μέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης