Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vladimir Saldo (Kherson): Μαίνεται μια μάχη εξουσίας στην Ουκρανία, το σύστημα καταρρέει, μεγάλη κρίση στον στρατό

Vladimir Saldo (Kherson): Μαίνεται μια μάχη εξουσίας στην Ουκρανία, το σύστημα καταρρέει, μεγάλη κρίση στον στρατό
Ο Saldo είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Zaluzhny
Οι αναφορές για πιθανή παραίτηση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny αποδεικνύουν μια εσωτερική μάχη στην Ουκρανία, η οποία όπως πάντα θα οδηγήσει σε απώλειες, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Kherson, Vladimir Saldo.
O Ουκρανός βουλευτής Alexei Goncharenko, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι ζητήθηκε από τον Zaluzhny να παραιτηθεί, αλλά το ίδιο το κείμενο του διατάγματος δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αναφέρεται επίσης ότι του προσφέρθηκε η θέση του πρεσβευτή, την οποία αρνήθηκε.
Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Zelensky, σε σχόλιο στο δημοσίευμα της Ukrayinska Pravda, διέψευσε τις φήμες για πιθανή παραίτηση του Valery Zaluzhny.
Ο ίδιος ο Zelensky, στην ομιλία του προς τους Ουκρανούς, δεν ανέφερε λέξη για τις πληροφορίες που είχαν διαδοθεί για την παραίτηση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Saldo είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Zaluzhny.
«Η κόντρα που έχει ξεσπάσει αποδεικνύει ένα πράγμα, δεν υπάρχει πλέον συμφωνία μεταξύ φίλων, αυτό είναι όλο.
Το γεγονός ότι απέλυσαν τον Zaluzhny, καλά, θα τοποθετήσουν κάποιον άλλο.
Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει πολύ τη φύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, για τους Ουκρανούς οι απώλειες θα συνεχιστούν τόνισε ο Saldo.
Σύμφωνα με τον Vladimir Saldo, τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε «μια ακόμη μεγαλύτερη κρίση στον Ουκρανικό στρατό».
«Όταν οι άνθρωποι εμπλέκονται σε καυγάδες, αποδεικνύοντας ποιος από αυτούς είναι καλύτερος, πιο σημαντικός και πιο πατριώτης, και αυτό είναι πολύ της μόδας στο ουκρανικό κατεστημένο, όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση στον στρατό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης