Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over – Σοκ από ΗΠΑ: Τελειώνουν τα όπλα στην Ουκρανία – O Zelensky είναι έντρομος, οι Ρώσοι ετοιμάζουν αντεπίθεση

Game over – Σοκ από ΗΠΑ: Τελειώνουν τα όπλα στην Ουκρανία – O Zelensky είναι έντρομος, οι Ρώσοι ετοιμάζουν αντεπίθεση
Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ενδείξεις ότι θα διακοπεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία - Focus: Ο Zelensky είναι τρομοκρατημένος, βλέπει την κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού - Να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις πριν είναι αργά
(upd27) Οι αμερικανοί δια της πιο επίσημης οδού του Antony Blinken του υπουργού Εξωτερικών προειδοποιούν… η ροή όπλων από την Δύση προς την Ουκρανία θα σταματήσει και αυτό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο Ουκρανικό μέτωπο…
Ο Zelensky που αλληλοσκοτώνεται με τον Valery Zaluzhny τον αρχηγό στρατού ο οποίος τελεί υπό παραίτηση ή απόλυση… θέλει να κλιμακώσει και να επιτεθεί εντός της Ρωσίας…
Οι ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο πραγματικά προελαύνουν παντού αλλά κάτι μεγάλο ετοιμάζουν… την μεγάλη αντεπίθεση όπου θα σαρώσουν πλήρως την ουκρανική άμυνα και θα καταλάβουν νέα εδάφη.
Η νέα αντεπίθεση αναμένεται μέσα με τέλη Φεβρουαρίου 2024.

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ενδείξεις ότι θα διακοπεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βλέπει τις συνέπειες της διακοπής των προμηθειών όπλων προς την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην Ουάσιγκτον.
«Είμαστε τώρα εκτός της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουμε στην Ουκρανία και βλέπουμε ακόμη και κάποια στοιχεία για το τι σημαίνει αυτό στο πεδίο της μάχης», είπε ο Antony Blinken.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, τότε θα καταστεί πιο δύσκολο να συνεχίσουν οι Ευρωπαίοι και άλλοι να κάνουν αυτό που ήδη έκαναν», είπε σχολιάζοντας την προοπτική πιθανής άρνησης νέας οικονομικής βοήθεια στην Ουκρανία από τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

Time: Ο Zelensky είναι απελπισμένος και απρόβλέπτος, θα πραγματοποιήσει επικίνδυνες επιχειρήσεις για να κλιμακώσει τη σύγκρουση

Λόγω αμφιβολιών για την προθυμία της Δύσης να στηρίξει την Ουκρανία, ο Zelensky θα προσπαθήσει να κλιμακώσει ολοένα και περισσότερο τη σύγκρουση πραγματοποιώντας πιο ριψοκίνδυνες ενέργειες κατά της Ρωσίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο ειδικός διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και αρθρογράφος στο αμερικανικό περιοδικό Time Ian Bremmer.
«Ο Zelensky παίρνει ήδη μεγαλύτερους κινδύνους για να αλλάξει το ρεύμα της σύγκρουσης και να διατηρήσει την πολιτική του θέση στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων πιο επιθετικών ενεργειών σε στόχους εντός της Ρωσίας».
Σύμφωνα με το Time, η ικανότητα της Ουκρανίας να επιβιώσει εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δυτική χρηματοδότηση, η οποία σταδιακά εξασθενεί, γεγονός που αναγκάζει τον Zelensky να κλιμακώνει.
«Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα στοχευμένων δολοφονιών Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη σύγκρουση, καθώς και συχνές επιθέσεις με drone και πυραύλους στην Κριμαία και ρωσικές στρατιωτικές και οικονομικές υποδομές, πιθανώς συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων πετρελαίου και σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, που θα μπορούσαν και πάλι να διαταράξουν την παγκόσμια αγορά».
Όλα αυτά, σύμφωνα με το Time, θα προκαλέσουν εντονότερα αντίποινα από τη Ρωσία και θα αυξήσουν τον κίνδυνο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση .
«Ούτε η Ρωσία ούτε το ΝΑΤΟ θέλουν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά οι πόλεμοι αποκτούν τη δική τους δυναμική, ειδικά όταν ένας από τους βασικούς παίκτες – στην περίπτωση αυτή ο Zelensky – γίνεται απρόβλεπτος», κατέληξε το Time.
Νωρίτερα, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης American Conservative έγραψε ότι ο Zelensky, από απελπισία, διατάζει επιθέσεις σε αμάχους προκειμένου να κλιμακώσει τη σύγκρουση και να λάβει πρόσθετη βοήθεια από τη Δύση.

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Πιάνουν τους Ουκρανούς… με το λάσο για να τους στείλουν στο μέτωπο

Πυρά κατά του Κιέβου ότι πιάνει τον αντρικό πληθυσμό της Ουκρανίας … με το λάσο προκειμένου να τους στείλει στο μέτωπο και να τους κάνει … τροφή για τα κανόνια εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία της Ουκρανίας ότι κάνει business… με τον θάνατο.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης τους με τους πρέσβεις ξένων κρατών σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Lavrov είπε ότι «ο αντρικός πληθυσμός της Ουκρανίας αιχμαλωτίζεται «με λάσο» για να σταλεί στο μέτωπο ως τροφή για κανόνια.
Ο Lavrov ανέγνωσε τα λόγια του Επιτρόπου του Ράιχ της Ουκρανίας Erich Kocαπό το 1942 σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του πληθυσμού της Ουκρανίας.
«Για τους Ναζί, η Ουκρανία ήταν μόνο ένα «αντικείμενο εκμετάλλευσης» που θα έπρεπε «να πληρώσει για τον πόλεμο» και ο πληθυσμός της θα έπρεπε «να χρησιμοποιηθεί ως λαός δεύτερης κατηγορίας για την επίλυση στρατιωτικών προβλημάτων, ακόμα κι αν αυτοί, ο πληθυσμός, πρέπει να συλληφθούν με λάσο.
Δεν σας θυμίζει τίποτα;
Με τη βοήθεια ενός λάσο - μεταφορικά και κυριολεκτικά - πιάνονται τώρα οι Ουκρανοί άνδρες ουσιαστικά κάθε ηλικίας για να τους στείλουν σαν τροφή για κανόνια και να εξυπηρετήσουν τον μοναδικό στόχο που περιέγραψε ο Koch: Ο πληθυσμός πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες» υποστήριξε ο Lavrov.

Κάνουν business με τον θάνατο

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την ηγεσία του Κιέβου ότι «κάνει business με τον θάνατο».
«Τα όπλα που δίνει στην Ουκρανία η Δύση, εντοπίζονται σε όλο τον κόσμο.
Το καθεστώς του Κιέβου είναι γνωστό για το ότι κάνει business με τα πάντα, ακόμα και με τον θάνατο.
Τα όπλα που δίνει η Δύση στο καθεστώς της Ουκρανίας έχουν εντοπιστεί όχι μόνο σε εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε παράνομες οργανώσεις στην Φινλανδία, στη Σουηδία, στη Δανία, στην Ολλανδία αλλά και στη Λωρίδα της Γάζας» τόνισε ο Lavrov, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι η Δύση είναι ο συγγραφέας του περίφημου ειρηνευτικού σχεδίου του Zelensky, το οποίο έχει απορρίψει κατηγορηματικά η Μόσχα.
«Όλοι βλέπουν με τι φρενίτιδα οι Αγγλοσάξονες υπερασπίζονται την έλλειψη εναλλακτικών στη φόρμουλα Zelensky.
Αν είναι έτσι, τότε όλοι όσοι γνωρίζουν λίγο τη Δύση δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι η Δύση ήταν αυτή που έγραψε αυτή τη «φόρμουλα Zelensky» είπε ο Lavrov.

Focus: Ο Zelensky είναι τρομοκρατημένος, βλέπει την κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού - Να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις πριν είναι αργά

 Η εμφάνιση του Ουκρανού προέδρου Vladimir Zelensky κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό media Holding ARD δείχνει την απόγνωσή του λόγω της δύσκολης κατάστασης στο μέτωπο, αναφέρει το Focus.
"Η εμφάνιση του Vladimir Zelensky ήταν σύμφωνη με τη γενική κατάσταση των πραγμάτων - φαινόταν καταθλιπτικός όταν εμφανίστηκε στο talk show της Karen Miosgi.
Δεν ήταν πια ένας σίγουρος ηγέτης εν καιρώ πολέμου - αλλά ένας άνθρωπος που θέλει μόνο να δώσει την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει», σημείωσε το Focus.
O Zelensky έχει κάθε λόγο να πανικοβάλλεται: η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από τη Δύση μειώνεται και η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία δεν είναι σε θέση να παράσχει στην Ουκρανία την απαραίτητη ποσότητα πυρομαχικών, γι' αυτό και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μειώσει τον αριθμό των εχθροπραξιών.
 Για το λόγο αυτό, ο Zelensky πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης πριν να είναι πολύ αργά.
«Ο χρόνος τελειώνει - ειδικά για τον Zelensky... ακόμα κι αν αφήσουμε κατά μέρος την προφανή κούραση του ουκρανικού λαού από τη σύγκρουση, έχει καλούς λόγους να καθίσει πρώτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», κατέληξε το Focus.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία - Σοβαρή κλιμάκωση από ΗΠΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία περνά σε νέα φάση υποστηρίζει ο Γερμανό-φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Megaupload, Kim Dotcom, ο οποίος εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία με όλα τα διαθέσιμα μέσα λόγω της κατάρρευσης του ουκρανικού στρατού.
«Τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα φάση του πολέμου που διεξάγουν μέσω αντιπροσώπων οι ΗΠΑ.
Η Ουκρανία έχασε στο πεδίο της μάχης και η Δύση δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την ήττα» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Dotcom, υποστηρίζοντας πως η Δύση σχεδιάζει προκλήσεις κατά της Ρωσίας προκειμένου να αναγκάσει τη Μόσχα να αποδεχτεί όρους ειρήνης που θα είναι απαράδεκτοι για αυτήν.
«Αυτό θα έχει δυσάρεστες συνέπειες.
Να περιμένετε σοβαρή κλιμάκωση» προειδοποίησε ο Γερμανός επιχειρηματίας.

Ryabkov (Ρωσία): Τελευταία προειδοποίηση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ: Μην μεταφέρετε πυρηνικά όπλα στη Βρετανία

Να μην μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Μ. Βρετανία προειδοποιεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ η Ρωσία, η οποία τονίζει ότι οι Σύμμαχοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση το τελευταίο διάστημα.
«Όσον αφορά το θέμα της υποτιθέμενης επιστροφής των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Βρετανίας, θα ήθελα να προειδοποιήσω με τον πιο αποφασιστικό και αυστηρό τρόπο για αυτό το πλήρως αποσταθεροποιητικό βήμα.
Ούτε η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου ούτε των ΗΠΑ πρόκειται να ενισχυθεί με αυτήν την κίνηση.
Δεν θα υπάρξει κανένας φόβος για εμάς.
Πρόκειται για μια επιδείνωση στο επίπεδο κλιμάκωσης και απειλής στην Ευρώπη.
Υποθέτουμε, ότι παρά την εμπειρία, είναι μάλλον λυπηρό όσον αφορά τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov αναφέροντας πως οι θερμοκέφαλοι τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στο Λονδίνο δεν έχουν πάρει τα μαθήματά τους.
«Προειδοποιούμε το ΝΑΤΟ, που έχει ως επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την περαιτέρω κλιμάκωση, η οποία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη» είπε ο Ryabkov.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι Ρώσοι μπορούν να πλήξουν όλες τις βάσεις των Ουκρανών

Οι Ρώσοι μπορούν να πλήξουν όλες τις στρατιωτικές βάσεις των Ουκρανών υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Όλες οι στρατιωτικές βάσεις στην Ουκρανία βρίσκονται σε απόσταση προσβολής από τους ρωσικούς πυραύλους.
Οι Ρώσοι τις έχουν ήδη χτυπήσει» ανέφερε σε συνέντευξη του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube ο Johnson.
Όπως είπε, η ρωσική αεροπορική επιδρομή με υπερηχητικούς πυραύλους στο εκπαιδευτικό κέντρο Yavarovsky στο Lviv είχε πραγματικά σοκάρει τους Αμερικάνους.
Λόγω αυτής της ικανότητας των Ρώσων, το Κίεβο αναγκάζεται να στέλνει τους νεοσύλλεκτους Ουκρανούς για στρατιωτική εκπαίδευση στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, γεγονός όμως που σύμφωνα με τον Johnson, απαιτεί πάρα πολύ χρόνο.

Veto Orban στη δέσμευση ΕΕ για στήριξη σε Ουκρανία – Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται τα 50 δισ όσο και οι Ουκρανοί

Αν και το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (προγραμματισμένο για 1 με 2 Φεβρουαρίου) αναφέρει πως οι ηγέτες της ΕΕ θα επαναλάβουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παρέχουν «έγκαιρη, τακτική και διαρκή στρατιωτική βοήθεια» στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban συνεχίζει… το αντάρτικο, υποστηρίζοντας πως οι Ευρωπαίοι χρειάζονται αυτά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ – που προορίζει για το Κίεβο η ΕΕ – όσο και οι Ουκρανοί.
«Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται αυτά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ όχι λιγότερο από τους Ουκρανούς.
Είναι λάθος να δεσμεύσουμε την Ευρώπη για τέσσερα χρόνια, όταν ξέρουμε πως έχουμε εκλογές το καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το κύριο επιχείρημα, τουλάχιστον για έναν Δημοκράτη, είναι ότι σε 5 μήνες θα γίνουν εκλογές στην Ευρώπη.
Θα αγνοούσαμε τελείως τη γνώμη των Ευρωπαίων πολιτών, εάν λαμβάναμε σήμερα μια απόφαση που θα δεσμεύει την Ευρώπη για τα επόμενα 4 χρόνια και που απαιτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Εάν δεν έχει σημασία η γνώμη των πολιτών, τότε δεν έχει σημασία ούτε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου.
Εάν η Ευρώπη σκοπεύει να συμπεριφέρεται ως μια δημοκρατική κοινότητα που βασίζεται στο κράτος δικαίου, απλά δεν μπορούμε να πάρουμε αυτήν την απόφαση» λέει σε δηλώσεις του στο γαλλικό Le Point o Orban.
Όπως λέει ο Orban, η Ουγγαρία αποφάσισε να κάνει μια συμβιβαστική πρόταση.
«Εντάξει, δεν συμφωνούμε με την τροπολογία του προϋπολογισμού.
Δεν συμφωνούμε ότι πρέπει να δώσουμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία, που είναι ένα τεράστιο ποσό.
Δεν συμφωνούμε να το δώσουμε για τέσσερα χρόνια κ.ο.κ.
Αλλά ας είναι…
Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη λύση των «27», αν μας εγγυηθούν ότι κάθε χρόνο θα αποφασίζουμε αν θα συνεχίζουμε να στέλνουμε αυτά τα χρήματα ή όχι.
Και αυτή η ετήσια απόφαση πρέπει να έχει την ίδια νομική βάση με τη σημερινή: πρέπει να είναι ομόφωνη.
Δυστυχώς, αυτή η θέση κατανοείται ή ερμηνεύεται από ορισμένες χώρες ως μέσο για να τις εκβιάζουν κάθε χρόνο» υποστήριξε ο Orban.

Waldemar Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί κλέβουν μαζικά τη βοήθεια της Δύσης

Σε μαζική κλοπή της δυτικής βοήθειας προχωρούν οι Ουκρανοί πολιτικοί, οι οποίοι πλέον αυτό που περιμένουν… είναι η ήττα υποστηρίζει ο Πολωνός στρατηγός, Waldemar Skrzypczak.
«Ο πιο αδύναμος κρίκος στην Ουκρανία αποδείχθηκε ότι ήταν οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί που κλέβουν από τον δικό τους στρατό.
Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.
Όσοι κλέβουν το κάνουν εσκεμμένα, περιμένοντας να χάσει η Ουκρανία.
Πώς μπορείς να πολεμήσεις χωρίς πυρομαχικά;
Οι Ουκρανοί έχουν υπεξαίρεσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τον εαυτό τους» ανέφερε ο Πολωνός στρατηγός, επισημαίνοντας πως ακριβώς λόγω αυτής της διαφθοράς, δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στους Ουκρανούς.
«Δίνουμε ότι μπορούμε, αδειάζουμε τις αποθήκες μας… και αυτοί κλέβουν ότι μπορούν.
Ο Zelensky υποσχέθηκε ότι θα έβαζε τα πράγματα σε μια σειρά, αλλά δεν έκανε τίποτα.
Η διαφθορά εξακολουθεί να βασιλεύει στον ουκρανικό στρατό.
Αυτό καθιστά τη βοήθεια μας… άχρηστη.
Τους βοηθάμε με αυταπάρνηση, αλλά μας εξαπατούν» υποστήριξε ο Skrzypczak.
Πρόσφατο δημοσίευμα ουκρανικού ΜΜΕ ανέφερε πως κατόπιν έρευνας σε γραφεία αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας Lviv Arsenal διαπιστώθηκε ότι εκλάπησαν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια, κατά την αγορά οβίδων.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Εάν κατασχεθούν ρωσικά assets 300 δισ στο εξωτερικό, οι ΗΠΑ θα υποστούν κραχ

Η παράνομη μεταφορά ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην οικονομική κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατασχέσει παράνομα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα μεταφέρει στη διεφθαρμένη ουκρανική κυβέρνηση χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Ινδία, η Κίνα και πολλές άλλες χώρες, θα αρχίσουν να ξεπουλούν τα αμερικανικά ομόλογα σε μειωμένες τιμές, υπονομεύοντας έτσι το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία των ΗΠΑ», τόνισε ο McGregor.
Κατά τη γνώμη του McGregor, η αντιρωσική κίνηση της Ουάσιγκτον θα στερήσει τελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες από την εθνική τους ισχύ, την οποία χρειάστηκαν οι Αμερικανοί εκατοντάδες χρόνια για να δημιουργήσουν.
Στα μέσα Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Vincent van Peteghem, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ , δήλωσε ότι η Ευρώπη είχε αρχίσει να αναπτύσσει τρόπους διοχέτευσης εσόδων από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας υπέρ της Ουκρανίας.
Συνολικά, η ΕΕ και οι χώρες της G7 , μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πάγωσαν σχεδόν το ήμισυ των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ τηρούνται στην ΕΕ, κυρίως στους λογαριασμούς της βελγικής εταιρίας εκκαθαρίσεων συναλλαγών Euroclear.
Στα τέλη Οκτωβρίου, αυτή η εταιρεία ανέφερε ότι στο εννεάμηνο του 2023 κέρδισε περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ από τόκους επενδύσεων σε περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Το ΝΑΤΟ είναι σκυλί που δεν δαγκώνει, κίνηση εντυπώσεων η μεγάλη άσκηση με 90.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ρωσία

Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ευρώπη, ποτέ δεν είχε τέτοιο σχέδιο, αλλά η υστερία που έχει καταβάλλει το ηττημένο ΝΑΤΟ και την ηττημένη συλλογική Δύση… θολώνει την ήδη θολή κρίση των στρατιωτικών παραγόντων…
To NATO μετά την ήττα σοκ στην Ουκρανία επινοεί εχθρό και ο νέος μεγάλος εχθρός είναι η Ρωσία με την διαφορά όμως ότι η Ρωσία ουδέποτε είχε σχέδιο να επιτεθεί στην Ευρώπη…
Η Ρωσία θέλει μόνο να λύσει το Ουκρανικό ζήτημα και δικαιολογημένα…
Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ με 90.000 στρατιώτες ωστόσο ευθέως απειλεί την Ρωσία η οποία αισθάνεται άνετα… ο ρωσικός στρατός απέδειξε ότι έχει την Δύση στον συμβατικό πόλεμο…
Οι ασκήσεις εντυπώσεων είναι πρόβα πολέμου αλλά υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά η Ρωσία είναι πολύ ψύχραιμη για να πέσει στα παιχνίδια εντυπώσεων του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο η Ρωσία έχει καταφέρει να διαθέτει την πιο ετοιμοπόλεμη στρατιωτική μηχανή διεθνώς ξεπερνώντας όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ μαζί...
Η Ουκρανία προετοίμασε την Ρωσία και απέδειξε την σοβαρές αδυναμίες του ΝΑΤΟ
Μια τεράστια στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024 έχει ξεκινήσει.
Η άσκηση Steadfast Defender 2024 χαιρετίζεται ως η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Θα λάβουν μέρος περίπου 90.000 στρατιώτες και από τα 31 κράτη μέλη.
Επίσης, η Σουηδία -η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της επίσημης ένταξης στη συμμαχία μετά την καθυστερημένη υπογραφή του τουρκικού κοινοβουλίου- αναμένεται να στείλει στρατεύματα και εξοπλισμό.
«Η Συμμαχία θα επιδείξει την ικανότητά της να ενισχύσει τον ευρωατλαντικό χώρο μέσω διατλαντικών κινήσεων δυνάμεων από τη Βόρεια Αμερική», ανέφερε μια δήλωση του ΝΑΤΟ.
Το επίκεντρο των ασκήσεων είναι η βελτίωση της ετοιμότητας για την ανάπτυξη πόρων του ΝΑΤΟ σε ταχεία και μεγάλη κλίμακα από τη Βόρεια Αμερική και άλλα μέρη προκειμένου να υπερασπιστεί την Ευρώπη από εισβολή .
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν τις προγραμματισμένες ασκήσεις ως ουσιαστικά πρόβα πολέμου εναντίον του ρωσικού κράτους.
«Το ΝΑΤΟ καθιστά απολύτως σαφές ότι οι ελιγμοί θα στοχεύουν σε κινήσεις για την πραγματοποίηση μιας άμεσης, κατά μέτωπο σύγκρουσης με τη Ρωσία, καθώς το ΝΑΤΟ απέτυχε στην Ουκρανία και σχεδιάζει την επόμενη κίνηση στην Ουκρανία».
Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές αποδοκιμάζουν επίσης τις ασκήσεις ως ένα επόμενο σημαντικό βήμα στην κλιμάκωση του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
«Μια κατάσταση όπου ένας εχθρός επινοείται ουσιαστικά αναβιώνει την ίδια την ιδέα της διατήρησης του ΝΑΤΟ ως αντίβαρου σε αυτήν την υποτιθέμενη απειλή», τόνισε ο Viktor Mizin, αναλυτής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Επιπλέον, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αυξημένες αμυντικές δαπάνες».
«Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώσει την απάντηση της συμμαχίας 31 εθνών σε μια επίθεση από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο ετών σύγκρουσης στην Ουκρανία, τα γεράκια στη Δύση αναφέρουν ψευδώς ότι η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο και αλλού στην Ανατολική Ευρώπη.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό πρόκειται να συμβεί.
Οι ασκήσεις αναμένεται να διεξαχθούν ακόμη και μέχρι την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, κοντά στα ρωσικά σύνορα, και επίσης θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 80 αεροσκάφη και πάνω από 1.100 οχήματα μάχης, μαζί με περίπου 50 πολεμικά αεροσκάφη από πολλά κράτη μέλη.

Αποκάλυψη σοκ: Οι Ουκρανοί εκτελούν τους τραυματίες τους για να αποτρέψουν τη σύλληψη

Οι ουκρανικές δυνάμεις σκοτώνουν τους τραυματίες τους για να τους αποτρέψουν από τη σύλληψή τους και επιτίθενται σε Ρώσους που προσπαθούν να βοηθήσουν τραυματισμένους Ουκρανούς, είπε ένας Ρώσος αξιωματικός με το διακριτικό Aid, ο οποίος διοικεί μια ομάδα αναγνώρισης της μονάδας καταδρομέων Akhmat.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τα ουκρανικά στρατεύματα αφήνουν πίσω τους τραυματίες τους, συνειδητοποιούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.
«Μας ψεκάζουν με πυρά πυροβολικού μαζί με αυτούς τους τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες», σκοπός τους είναι να μας σκοτώσουν όλους.
Τα ουκρανικά στρατεύματα τις περισσότερες φορές αφήνουν πίσω τους τραυματίες ή τους σκοτώνουν για να μην συλληφθούν.

«Καμπανάκι» Ρωσίας σε ΗΠΑ: Μην τοποθετήσετε πυρηνικά όπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο - Σας προειδοποιούμε

Τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρονται να σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως απάντηση στη Ρωσία μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Υψηλόβαθμα στελέχη και των δύο χωρών, που είναι ιστορικά στενοί σύμμαχοι, έχουν ζητήσει να ενταθούν οι προετοιμασίες σε περίπτωση ενδεχόμενου πολέμου μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Η ρωσική πλευρά όμως απαντά τώρα σε αυτή την «πρόκληση» όπως την αποκαλεί.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ryabkov προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τις συνέπειες της πιθανής επιστροφής αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο βρετανικό έδαφος.
Στη δήλωσή του τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν θα ενισχύσουν την ασφάλεια των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά ούτε θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τη Μόσχα.
Ο Ryabkov ανέφερε επίσης ότι τέτοια βήματα θα οδηγούσαν μόνο σε αύξηση του επιπέδου κλιμάκωσης και απειλών στην Ευρώπη.
Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε την άποψη ότι, παρά την αρνητική εμπειρία των τελευταίων ετών στον τομέα της διασφάλισης της ευρωπαϊκής ασφάλειας, στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δεν πήραν ακόμα το μάθημά τους.

Τι έχει συμβεί τελικά στην Tabaivka στην περιοχή του Kharkiv;

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές συνέχισαν να διαφωνούν για το καθεστώς της Tabaivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk) στις 29 Ιανουαρίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων κατέλαβαν την Tabaivka και πολλοί Ρώσοι ενίσχυσαν αυτόν τον ισχυρισμό. 
Ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, ανέφερε στις 29 Ιανουαρίου ότι οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει τον οικισμό.
Ρωσική πηγή αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Synkivka (βορειοανατολικά του Kupyansk) έως και 1,5 χιλιόμετρο σε πλάτος και 750 μέτρα σε βάθος.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν συνεχιζόμενες θέσεις βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Synkivka και νοτιοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Pishchane.

Προέλαση στην Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της Kreminna.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν οριακό κέρδος σε μια δασική λωρίδα ακριβώς ανατολικά της Yampolivka (δυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς Terny και την Yampolivka. νοτιοδυτικά της Kreminna στη δασική περιοχή Serebryanske και νότια της Kreminna κοντά στην Bilohorivka.

Νέα προέλαση ρώσων στην πόλη Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις
προχώρησαν πρόσφατα οριακά κοντά στην Avdiivka εν μέσω συνεχιζόμενων θέσεων μάχης στην περιοχή στις 29 Ιανουαρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Stepove και νότια της Novokalynove και κατά μήκος της οδού Voroshylova στο Pervomaiske (νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρχαν θέσεις βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Ocheretyne, Novobakhmutivka και Stepove, ανατολικά του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdiivka στα βορειοδυτικά προάστια της Avdiivka. στην περιοχή εστιατορίου "Tsarska Okhota" στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka.

Luhansk_Battle_Map_Draft_January_29_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_January_29_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_January_29_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_January_29_2024.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης