Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Τρίτη εκτόξευση πυραύλων cruise σε μια εβδομάδα – Έπεσαν στη θάλασσα

Β. Κορέα: Τρίτη εκτόξευση πυραύλων cruise σε μια εβδομάδα – Έπεσαν στη θάλασσα
Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση ανακοίνωσε η Νότια Κορέα
Στην τρίτη εκτόξευση πυραύλων cruise μέσα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας προχώρησε η Βόρεια Κορέα.
Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σήμερα Τρίτη 30/1 νωρίς τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) έπεσαν στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Β. Κορέας.
Τόσο η Ν. Κορέα όσο και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αναλύουν τις λεπτομέρειες της εκτόξευσης από τη Β. Κορέα, η οποία προχώρησε σε διαδοχικές εκτοξεύσεις πυραύλων τα τελευταία 24ωρα.

Τι λένε οι Νοτιοκορεάτες

Ο νοτιοκορεατικός στρατός εντόπισε την εκτόξευση των «άγνωστων» πυραύλων προς την κατεύθυνση «της Δυτικής Θάλασσας», που είναι επίσης γνωστή ως Κίτρινη Θάλασσα.
«Ο στρατός μας συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ, ενώ ενισχύει την επιτήρηση και την επαγρύπνηση, και παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας», ανακοίνωσε ο στρατός της Ν. Κορέας.
Σημειώνεται πως οι εκτοξεύσεις πυραύλων cruise δεν είναι απαγορευμένες βάσει των κυρώσεων του ΟΗΕ σε βάρος της Β. Κορέας.

Διαδοχικές εκτοξεύσεις

Την περασμένη Τετάρτη, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλων cruise προς την κατεύθυνση της Κίτρινης Θάλασσας, διαβεβαιώνοντας πως δοκιμάστηκε νέα γενιά «στρατηγικών» οπλικών συστημάτων.
Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε εξάλλου πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong un, επέβλεψε προσωπικά την περασμένη Κυριακή την δοκιμαστική εκτόξευση δυο πυραύλων cruise που εκτοξεύτηκαν από υποβρύχιο.
Πρόκειται για τον πύραυλο «Pulhwasal-3-31», ο οποίος μπορεί να φέρει και πυρηνική κεφαλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης