Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η αυλαία έπεσε για το KaDeWe – Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά από 117 χρόνια λειτουργίας

Γερμανία: Η αυλαία έπεσε για το KaDeWe – Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά από 117 χρόνια λειτουργίας
Ο όμιλος απασχολεί απασχολούσε κοντά στους 1.900 εργαζομένους, που τώρα θα ανησυχούν για την διασφάλιση της εργασίας τους
Σχετικά Άρθρα
Η αυλαία πέφτει για το πιο ιστορικό πολυκατάστημα του Βερολίνου, εφάμιλλου του λονδρέζικου Harrods και της Galeries Lafayette στο Παρίσι.
Μετά από 117 χρόνια λειτουργίας, το θρυλικό «Kaufhaus des Westens» ή απλώς KaDeWe κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, που μεταξύ άλλων θα συμπαρασύρει και το πολυκατάστημα Oberpollinger του Μονάχου και το Alsterhaus στο Αμβούργο.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο όταν η μία από τις δύο ιδιοκτήτριες εταιρείες, η Signa Holding του Αυστριακού μεγιστάνα Rene Benko (με κορυφαίες ιδιοκτησίες παγκοσμίως όπως το νεοϋορκέζικο Chrysler Building) οδηγήθηκε σε πτώχευση.
Αν και το KaDeWe ανήκε σε χωριστή θυγατρική της Signa, o όμιλος όπως και η άλλη ιδιοκτήτρια εταιρεία του πολυκαταστήματος, Central Group, δυσκολεύτηκαν στην κάλυψη των εξόδων λειτουργίας ενός από τα πλέον πολυτελή καταστήματα του κόσμου.
Στα έξοδα αυτά το μεγαλύτερο βάρος ήταν το κόστος των μισθωμάτων, που ανέβηκαν 37% από την έναρξη της πανδημίας αποτυπώνοντας εν ολίγοις τη συνολική εκτίναξη των τιμών του real estate στη γερμανική πρωτεύουσα.
Παρόλα αυτά, τόσο το KaDeWe όσο και τα πολυκαταστήματα του Μονάχου και του Αμβούργου εξακολούθησαν να καταγράφουν υψηλές πωλήσεις παρά την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ειδικά το πολυκατάστημα-κόσμημα της πλατείας Βίτενμπεργκ αποτελεί και σημαντικό πόλο έλξης των εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη γερμανική πρωτεύουσα.
Ο όμιλος απασχολεί απασχολούσε κοντά στους 1.900 εργαζομένους, που τώρα θα ανησυχούν για την διασφάλιση της εργασίας τους. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης