Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χωρίς... βίδες πέταξε το Boeing 737 Max πάνω από το Portland

ΗΠΑ: Χωρίς... βίδες πέταξε το Boeing 737 Max πάνω από το Portland
Η Boeing δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσοι εργάτες του εργοστασίου χειρίστηκαν το βύσμα της πόρτας
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που η Alaska Airlines και η United Airlines αποφάσισαν να επιτρέψουν εκ νέου στα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 να πετάξουν, δημοσίευμα της Wall Street Journal συμπεραίνει πως το περιστατικό που σημειώθηκε με την αποκόλληση ενός πώματος πόρτας σε πτήση της Alaska Airlines πάνω από το Portland νωρίτερα μέσα στο μήνα προκλήθηκε πιθανώς από την έλλειψη βίδας.
Το πρόβλημα αυτό χρονολογείται από την εποχή που κατασκευάστηκε το αεροσκάφος.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι οι υπάλληλοι της Boeing δεν κατάφεραν να επανατοποθετήσουν τις βίδες της πόρτας στο εργοστάσιο αφού την άνοιξαν ή την αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής.
Οι υπάλληλοι, επεσήμαναν την απουσία οδηγιών στο βύσμα της πόρτας ώστε να ελέγξουν ξανά αν οι βίδες ήταν στη θέση τους, ενώ εντόπισαν και κενά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με τις εργασίες του εργοστασίου για τις πόρτες.
Όταν η Spirit AeroSystems παραδίδει την άτρακτο του 737 στο εργοστάσιο της Boeing στο Renton της Washington για την τελική συναρμολόγηση, τοποθετούνται τα βύσματα των θυρών, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, τα βύσματα των θυρών αφαιρούνται και επανατοποθετούνται.
Η Boeing δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσοι εργάτες του εργοστασίου χειρίστηκαν το βύσμα της πόρτας.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πόρτες κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Spirit στη Μαλαισία.
Την περασμένη εβδομάδα, η γερουσιαστής Tammy Duckworth, όντας πρόεδρος μιας επιτροπής της Γερουσίας για την ασφάλεια των αερομεταφορών, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing David Calhoun για τα προβλήματα με τα βύσματα της πόρτας.
Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επέβαλε στην Boeing περιορισμούς στην παραγωγή των αεροσκαφών για όσο διαρκούν οι έρευνες σχετικά με τα βύσματα των θυρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης