Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη σοκ: Τι συνέβη και είχαν τόσo πολλές απώλειες οι Aμερικανοί στη βάση Tower 22 στην Ιορδανία; - Μπέρδεψαν τον εχθρό με… φίλο

Αποκάλυψη σοκ: Τι συνέβη και είχαν τόσo πολλές απώλειες οι Aμερικανοί στη βάση Tower 22 στην Ιορδανία; - Μπέρδεψαν τον εχθρό με… φίλο
Πλήρες φιάσκο, μπαλάκι ευθυνών και μια κοινή παραδοχή... η παταγώδης αποτυχία του κοιμισμένου Joe σε όλα τα μέτωπα που διαχειρίζεται...
Σχετικά Άρθρα
Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχουν χάσει οι Αμερικανοί μετά την πρόσφατη (27/1) επίθεση από drone που δέχθηκαν στη βάση Tower 22, στη βορειοανατολική Ιορδανία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αιτία για το χτύπημα που δέχτηκαν ήταν ένα ιδιαίτερα σοβαρό σφάλμα - «κενό» της αμερικανικής αεράμυνας.
Πέρασαν εχθρικό drone για φιλικό που επέστρεφε στη βάση, και η πραγματικότητα τους διέψευσε οικτρά.
Η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή εξέλιξη αποκαλύπτει την ανεπάρκεια του στρατού των Αμερικανών, οι οποίοι μετρούν τρεις νεκρούς στρατιώτες και τουλάχιστον 34 τραυματίες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ακριβής και ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί, και μάλιστα σοβαρά... ακόμα περισσότεροι στρατιωτικοί.
Αξίζει μνείας πως πρόκειται για τους πρώτους Αμερικανούς που σκοτώνονται μετά την αναζωπύρωση της βίας στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Οι Αμερικανοί από τα τέλη του 2023 μετρούν σημαντικές απώλειες, ύστερα από επιθέσεις που έχουν δεχθεί στην Ερυθρά θάλασσα, οι οποίες εν συνόλω οδηγούν σε ταπείνωση της κυβέρνησης του Joe (Biden) που πράττει το ένα λάθος πίσω από το άλλο... μια ανάσα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (5 Νοεμβρίου 2024 η διεξαγωγή τους).
Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι αμερικανικές δυνάμεις σε Συρία και Ιράκ κυρίως και ευρύτερα στην Μέση Ανατολή έχουν δεχθεί επίθεση από διάφορες ομάδες συνολικά 172 φορές.
Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι ένα UAV κατάφερε να διαρρήξει την αεράμυνα των ΗΠΑ και προκάλεσε τόσο ισχυρές απώλειες στον αμερικανικό στρατό δημιούργησε πολλές υποψίες όπως αναφέρουν ρεπορτάζ των Δυτικών ΜΜΕ.
Για την υπόθεση, υπάρχουν πολλά ερωτήματα, καθώς οι Αμερικανοί με νύχια και με δόντια «κρύβουν» τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε το χάος...

Τι αποκαλύπτει η Wall Street Journal...

«Οι ΗΠΑ δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τη φονική επίθεση σε αμερικανικό στρατιωτικό φυλάκιο στην Ιορδανία επειδή το εχθρικό drone πλησίασε τον στόχο του την ίδια στιγμή που ένα αμερικανικό drone επέστρεφε στη βάση» δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Wall Street Journal τη Δευτέρα 29/1.
Η επιστροφή του αμερικανικού drone οδήγησε σε σύγχυση σχετικά με το αν το εισερχόμενο drone ήταν φιλικό ή εχθρικό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των αξιωματούχων.
Το εχθρικό drone απογειώθηκε από το Ιράκ από ομάδα ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Το φυλάκιο βρίσκεται στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα του Ιράκ-Συρίας.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν βρει ακόμη στοιχεία ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.
Η επίθεση είναι μια σημαντική κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/1.
«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Biden.

Ερωτηματικά...και μπαλάκι ευθυνών 

Η Ιορδανία πάντως από τη δική της πλευρά συνεχίζει να διαψεύδει τις αναφορές του αμερικανικού στρατού.
Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο της Ιορδανίας αρνείται ότι Αμερικανοί στρατιώτες πέθαναν στο έδαφος της.
Το Αμμάν ισχυρίζεται ότι η φονική επίθεση πραγματοποιήθηκε στη βάση Al-Tanf στη Συρία.
Ενώ η ακριβής περιοχή της επίθεσης είναι ακόμη άγνωστη και οι ζημιές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, υπάρχουν αμφιβολίες για τις δυνάμεις πίσω από το χτύπημα.
Το σιιτικό κίνημα «Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ» ανέλαβε την ευθύνη, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή στην ηγεσία της ομάδας.
Η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, φέρεται να είπε ότι το ιρακινό κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.
Όλα τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή είναι νόμιμοι στόχοι και δεν μας ανησυχούν οι απειλές αντιποίνων», φέρεται να είπε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του κινήματος.
ef0165f300cc0fca5fdda0a9cb9d7598_XL.jpg
Πηγές του πρακτορείου Associated Press επιβεβαίωσαν επίσης ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από μία από τις ομάδες στο Ιράκ, αλλά δεν ανέφεραν συγκεκριμένα ποια. 
Έτσι, οι αναφορές του MSM δεν αποκάλυψαν την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
Ωστόσο, επισήμαναν τον κύριο ένοχο, το Ιράν, όπως πάντα, χωρίς να προσκομίσουν στοιχεία.
Ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ ισχυρίστηκε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν είχε καμία σχέση με το χτύπημα στην αμερικανική βάση στα σύνορα Ιορδανίας και Συρίας.

Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε το Ιράν χωρίς κανένα στοιχείο, ενώ οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να δημιουργήσουν την εικόνα ενός εξωτερικού εχθρού που φέρεται να απειλεί την ασφάλειά τους.
Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι «πολεμούν τους παράνομους μετανάστες στα σύνορα των ΗΠΑ», ο Biden μπαίνει στη μάχη εναντίον του Ιράν.
Η υστερία στον αμερικανικό στρατό είναι πιθανό να οδηγήει σε μια προσωρινή κλιμάκωση στην περιοχή, αλλά η Ουάσιγκτον δεν έχει τη δύναμη να μπει απευθείας σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον του Ιράν.

GFBkrvGaQAEVjva.jpg
Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Υπόσχομαι αντίποινα για τη φονική επίθεση στους Αμερικανούς στρατιώτες

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε ότι είναι εξοργισμένος από τη θανατηφόρα επίθεση κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, υποσχόμενος ότι τα αντίποινα θα έρθουν «σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας».
«Είμαι εξοργισμένος και βαθιά λυπημένος για τον θάνατο τριών μελών του αμερικανικού στρατού και τον τραυματισμό άλλων αμερικανικών στρατευμάτων σε επίθεση χθες (27/1) το βράδυ κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Συνασπισμού», είπε σε δήλωσή του.
«Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν είναι υπεύθυνες για αυτές τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ και θα απαντήσουμε σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας.
Ο Πρόεδρος και εγώ δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις στις αμερικανικές δυνάμεις και θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ, τα στρατεύματά μας και τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Το πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ, «Lewis B Puller», χτυπήθηκε ανοιχτά των ακτών της Υεμένης

Κατά του αμερικανικού πολεμικού πλοίου Lewis B Puller κινήθηκαν οι Houthis της Υεμένης.
Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, «με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού», οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, εκτόξευσαν κατάλληλο ναυτικό πύραυλο με στόχο ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το «Lewis B Puller», ενώ έπλεε στον Κόλπο του Άντεν.
Ανάμεσα στα καθήκοντα αυτού του πλοίου είναι η παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης στις αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της χώρας μας.
Η διαδικασία στόχευσης εντάσσεται στα στρατιωτικά μέτρα που έλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης για την υπεράσπιση της πατρίδας και για την επιβεβαίωση της απόφασης για υποστήριξη του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να εφαρμόζουν την απόφαση να εμποδίσουν την ισραηλινή ναυσιπλοΐα ή τη ναυσιπλοΐα προς τα κατεχόμενα λιμάνια της Παλαιστίνης στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

CENTCOM: Εκκενώθηκαν 8 από τα 34 θύματα του βομβαρδισμού αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία

Ο αριθμός των στρατιωτικών απωλειών στην επίθεση σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία αυξήθηκε σε 34, με οκτώ να απαιτούν εκκένωση, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
Ο αριθμός του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού με τραυματισμούς έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 34 στρατιωτικούς.
Οκτώ τραυματισμένοι στρατιωτικοί χρειάστηκαν εκκένωση από την Ιορδανία για πιο εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη... η κατάστασή τους είναι σταθερή.
Τα υπόλοιπα μέλη της υπηρεσίας αξιολογούνται πλήρως για παρακολούθηση- προσοχή», αναφέρει σε δήλωση της CENTCOM.
Το Πεντάγωνο δεν απέκλεισε την αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς ο στρατός συνεχίζει να αναζητά ιατρική βοήθεια.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Ιορδανία σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες.
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του ιορδανικού υπουργικού συμβουλίου Muhannad Mubaidin είπε ότι η αμερικανική βάση στο Tanf στη Συρία δέχθηκε επίθεση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden κατηγόρησε τις ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ για το περιστατικό.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου υποσχέθηκε να απαντήσει σε αυτή την επίθεση.
american_soldier.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης