Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για τα επεισόδια στο Texas: Τους συμφέρει να τα αποδίδουν σε εμάς - Δεν έχουμε ουδεμία ανάμειξη στα εσωτερικά των ΗΠΑ

Ρωσία για τα επεισόδια στο Texas: Τους συμφέρει να τα αποδίδουν σε εμάς - Δεν έχουμε ουδεμία ανάμειξη στα εσωτερικά των ΗΠΑ
«Θα συνεχίσουν να βρίσκουν λόγους για να προσπαθήσουν να μας αποδώσουν ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών» σημειώνει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας
Η Ρωσία δεν έχει ποτέ παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν σκοπεύει να το πράξει, τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σχετικά με τις εντάσεις μεταξύ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και των τοπικών αρχών του Texas.
Κατά αυτόν τον λιτό αλλά κατηγορηματικό τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Ryabkov σχολίασε στο TASS μια σειρά δημοσιευμάτων και φημών περί φερόμενης εμπλοκής της Μόσχας στην πρόκληση εντάσεων μεταξύ των ομοσπονδιακών αρχών [της κεντρικής κυβέρνησης] των ΗΠΑ και της πολιτείας του Texas.
«Αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς και θα συνεχίσουν να βρίσκουν λόγους για να προσπαθήσουν να μας αποδώσουν ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό δεν έγινε, δεν υπάρχει και δεν θα συμβεί», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας.
«Οι προσπάθειες τους να κερδίσουν πολιτικούς πόντους με ... ρωσικό «υλικό» είναι μια ενέργεια χαρακτηριστική τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι λυπηρό, λυπηρό που στελέχη της κυβέρνησης του [προέδρου των ΗΠΑ Joe] Biden είναι ένοχοι για το ίδιο πράγμα», πρόσθεσε ο δεύτερος τη τάξει της ρωσικής διπλωματίας.
Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να αφαιρέσει έναν συρμάτινο φράχτη μήκους 30 μιλίων (περίπου 48 χλμ) στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στο Texas, που εγκαταστάθηκε ως μέρος του αγώνα του κυβερνήτη της πολιτείας Greg Abbott κατά της εισροής μεταναστών.
Η απόφαση του δικαστηρίου επιτρέπει στη Συνοριακή Περιπολία να κόψει σύρματα κατά μήκος των συνόρων κατά τη διάρκεια της δίκης.
Η Εθνοφρουρά του Texas απέκλεισε την πρόσβαση των ομοσπονδιακών συνοριοφυλάκων σε ένα τμήμα (μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων) των συνόρων με το Μεξικό κατά μήκος του ποταμού Rio Grande.
Οι κρατικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν φυλάσσει σωστά τα σύνορα, γεγονός, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει σε αύξηση των παράνομων μεταναστών.
Το Texas άρχισε να τους στέλνει με λεωφορεία σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις, όπως η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης