Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δυναμιτίζει το κλίμα ο Biden – Απαιτεί νέα κονδύλια για την Ουκρανία για να... έρθει σε συμφωνία για το Texas

ΗΠΑ: Δυναμιτίζει το κλίμα ο Biden – Απαιτεί νέα κονδύλια για την Ουκρανία για να... έρθει σε συμφωνία για το Texas
«Το Texas δεν θα παραιτηθεί από τον αγώνα του για την διασφάλιση των συνόρων» δήλωσε ο Abbott
Σχετικά Άρθρα
Καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες συνασπίζονται γύρω από το Τexas, ο πρόεδρος Biden επανέλαβε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για την ασφάλεια των νότιων συνόρων των ΗΠΑ - αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει ένα διακομματικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει κονδύλια για την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και την διέλευση έως και 150.000 παράνομων μεταναστών τον μήνα.
Μόνο που, όπως πολλοί έχουν επισημάνει, ο Biden δεν χρειάζεται το Κογκρέσο ή το νομοσχέδιο για να το κάνει αυτό αυτή τη στιγμή.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson διέψευσε τον ισχυρισμό του Biden, λέγοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε συνειδητά ψέματα ότι χρειάζεται το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νέο νόμο που θα του επιτρέψει να κλείσει τα νότια σύνορα.
«Όπως του εξήγησα σε επιστολή μου στα τέλη του περασμένου έτους και όπως του επανέλαβα επανειλημμένα από τότε, μπορεί και πρέπει να λάβει άμεσα εκτελεστικά μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε», συνέχισε ο Johnson.
Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης του Texas, Greg Abbott αντέδρασε στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία επιτρέπει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αφαιρέσει το συρματόπλεγμα που είχε τοποθετήσει η πολιτεία κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, ενώ μια νέα δίκη για το θέμα αυτό εξελίσσεται.
Μάλιστα, η πολιτεία του Texas απάντησε στη δικαστική απόφαση βάζοντας περισσότερα συρματοπλέγματα.
«Το Texas δεν θα παραιτηθεί από τον αγώνα του για την διασφάλιση των συνόρων» δήλωσε ο Abbott.
Αντί να αναγκάσουν τον Βiden να υπογράψει απλώς μια συμφωνία για την προστασία των συνόρων, μια διακομματική ομάδα νομοθετών θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο για τη θέσπιση «σαρωτκών νέων συνοριακών ελέγχων» σύμφωνα με το CBS News.
Ενώ ο Γερουσιαστής James Lankford, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Chris Murphy και η ανεξάρτητη Γερουσιαστής Kyrsten Sinema βρίσκονται κοντά στον συμβιβασμό με τον Λευκό Οίκο, οποιαδήποτε διακομματική πρόταση για τη μετανάστευση θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος Mike Johnson και άλλοι συντηρητικοί πιέζουν για ακόμη πιο αυστηρές αλλαγές στο σύστημα ασύλου.
Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που θα έχει ισχύ από τον Μάρτιο, προβλέπει τη δυνατότητα των Αρχών να αναστέλουν ουσιαστικά την παροχή ασύλου σε μετανάστες όταν οι διελεύσεις περάσουν ορισμένα ανώτατα όρια στην Arizona, την California, το Νέο Μεξικό και το Texas.
Όταν γίνεται χρήση αυτής της νομοθετικής δυνατότητας, οι παράνομοι μετανάστες θα απελαύνονται άμεσα στο Μεξικό ή στη χώρα καταγωγής τους, εκτός εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν μετά από ειδικό όμως έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης