Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης σύγχυση στις ΗΠΑ για το φονικό drone στην Ιορδανία - Το μπέρδεψαν με δικό τους και απέτυχαν να το αναγνωρίσουν

Πλήρης σύγχυση στις ΗΠΑ για το φονικό drone στην Ιορδανία - Το μπέρδεψαν με δικό τους και απέτυχαν να το αναγνωρίσουν
Ένα αμερικανικό drone επέστρεφε στη βάση την ίδια στιγμή του συμβάντος, προκαλώντας έτσι σύχγυση στους Αμερικανούς στρατιωτικούς
Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να προβλέψουν, ούτε να αναγνωρίσουν τη θανατηφόρα επίθεση σε βάση τους με drone κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας, της Συρίας και του Ιράκ, επειδή ένα αμερικανικό drone επέστρεφε στη βάση την ίδια στιγμή του συμβάντος, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους που σχετίζονται με τη Μέση Ανατολή.
Η επιστροφή του αμερικανικού drone «οδήγησε σε κάποια σύγχυση» σχετικά με τη φύση του εχθρικού drone, μετέφεραν σχετικά οι αξιωματούχοι.
Για το φονικό πλήγμα, η κυβέρνηση Biden κατηγόρησε ιρακινές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση, αλλά ένας αξιωματούχος της άμυνας σημείωσε στη Wall Street Journal ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει βρει στοιχεία ότι η Τεχεράνη διεύθυνε την επίθεση.

mideastmap.JPG

Επισημάινεται ότι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (27/1/2024) από την εν λόγω επίθεση, ενώ τουλάχιστον άλλοι 34 τραυματίστηκαν.
Πρόκειται για τους πρώτους Αμερικανούς που σκοτώνονται από την αναζωπύρωση της βίας στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης