Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει 10% η μετοχή της iRobot μετά το «ναυάγιο» του deal με την Amazon

Καταρρέει 10% η μετοχή της iRobot μετά το «ναυάγιο» του deal με την Amazon
Δεν θα εξαγοραστεί τελικά από τον κολοσσό της Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα 29/1 ότι δεν θα προχωρήσει τελικά στην προγραμματισμένη εξαγορά της iRobot, με τις δύο εταιρείες να αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα να εγκρίνουν τη συμφωνία οι ρυθμιστικές αρχές».
Μάλιστα, η γνωστή εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής σκούπας γνωστοποίησε ότι θα απολύσει το 31% των εργαζομένων της, περίπου 350 άτομα, και ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός Colin Angle, θα παραιτηθεί άμεσα.
Περί τις 18:40, οι μετοχές της εταιρείας καταρρέουν περίπου 10% στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, με την κεφαλαιοποίηση να έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, σε περίπου 425 εκατ. δολάρια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε έρευνα τον Ιούλιο, λέγοντας ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η Amazon να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της iRobot να ανταγωνίζονται στην ηλεκτρονική αγορά της Amazon. Η επιτροπή υποστήριξε ότι η Amazon θα μπορούσε να διαγράψει ή να μειώσει την εξέχουσα θέση των ανταγωνιστικών προϊόντων στα αποτελέσματα αναζήτησης ή αλλού.
«Είμαστε απογοητευμένοι που η εξαγορά του iRobot από την Amazon δεν μπόρεσε να προχωρήσει», δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο David Zapolsky, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Amazon.
Η Amazon θα πληρώσει στο iRobot μια προηγουμένως συμφωνημένη αμοιβή διάλυσης της συμφωνίας, ύψους 94 εκατ. δολαρίων. Η καταγγελθείσα συμφωνία, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2022, θα είχε αρχικά την αξία του iRobot σε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης